Coronavirusul își face de cap. Masca redevine obligatorie. Ne așteaptă vremuri grele

Coronavirusul își face de cap. Masca redevine obligatorie. Ne așteaptă vremuri grele
Am sperat că virusul ucigaș va pleca pentru totdeauna și ne va lăsa să trăim liniștiți. Situația nu e deloc așa.

Nici n-am intrat bine în vară că pandemia de coronavirus pare că se reîntoarce. Mai multe țări au reintrodus masca.

Coronavirusul își face de cap. Masca redevine obligatorie. Ne așteaptă vremuri grele

Pandemia de coronavirus nu s-a terminat și specialiștii estimează că e posibil să înceapă să-și spună cuvântul odată cu începutul toamnei. În acest moment, probleme mari sunt pentru locuitorii din Israel, în această țară înregistrându-se recent nu mai puțin de 10.202 cazuri de infectare din 29.681 de teste efectuate.

Adică, după cum estimează oamenii de știință, o creștere de aproape 39%. Pentru a ține situația sub control, Guvernul se gândește să reintroducă restricțiile, printre care și purtarea măștilor de protecție în spațiile închise. Ultimul val de infectări din Israel a fost cu varianta Omicron.

Și Germania se pregătește de restricții

La rândul său, guvernul de la Berlin s-a gândit să introducă purtarea măștii de protecție, începând cu luna octombrie. Potrivit informațiilor oferite de publicația Welt am Sonntag, care citează surse guvernamentale de la Berlin, masca va trebui să fie purtată atât în unități medicale, transportul public, case de bătrâni dar și în orice unitate care desfășoară comerț cu amănuntul sau gastronomie.

 „Valul 6 e o certitudine în toamnă. Va debuta la finalul lui august”

La rândul său, medicul Octavian Jurma e de părere că un nou val de COVID-19 va lovi România în toamnă și le recomandă tuturor să respecte măsurile de igienă. Valul 6 este aproape o certitudine in toamna si va debuta probabil la finalul lunii august. Nu știm sigur ce varianta va provoca valul 6. (…) vestea bună este că până la finalul săptămânii (cel târziu săptămâna viitoare) incidența națională va coborî sub 0.5 la mie și vom ieși probabil din valul 5 pe baza datelor oficiale.

Din păcate eliminarea tuturor măsurilor de prevenție în perioada sărbătorilor, precum și din școli a dus la prelungirea valului 5-Omicron cu cel puțin 4 săptămâni și la formarea unui platou care durează de 3 săptămâni. Sunt doar 2 luni de la abandonarea oficială a măsurilor de sănătate publică în pandemie și declararea închiderii pandemiei din motive de inconveniență politică.

Din păcate, singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru ca cea din 2020 este bine mersi si produce noi tulpini într-un ritm amețitor”, a scris medicul pe pagina de socializare.