Nutriționiștii ne spun tot timpul să avem grijă ce mâncăm, dar și să ținem sub control alimentația.

Alimente importante după 40 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă, metabolismul încetinește. Asta înseamnă pierderea masei musculare și modificări de ordin hormonal, care favorizează câștigul în greutate. Vin la pachet cu schimbări dese de dispoziție și probleme de sănătate nemaîntâlnite în anii primei tinereți, scrie doctorulcasei.ro.

De aceea este important controlul alimentației, care trebuie adaptat la noile schimbări pe care le suferă organismul și să favorizeze arderea grăsimilor.

Semințele de in sunt bogate în acizi grași omega-3, grăsimi esențiale pentru ascuțimea minții și a sănătății inimii. În plus, sunt excelente pentru flora stomacului, deoarece sunt bogate în fibre, ceea ce asigură o digestie excelentă.

Peștele gras precum somonul este bogat de asemenea în omega-3 și este o sursă bogată de proteine. Asigura senzația de sațietate și la menținerea elasticității pielii și a unui ten luminos.

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, menține fermitatea tenului, a sănătății părului și ajută la scăderea tenisunii arteriale, datorită conțintului de potasiu.

Nucile și alunele sunt bogate în fibre, grăsimi sănătoase și proteine, iar nutrienții conținuți ajută la combaterea diabetului și a bolilor de inimă.

Varza murată este plină de probiotice, ceea ce o face un aliment esențial pentru femeile de peste 40 de ani.

Ciocolată neagră este bogată în flavonoizi, care protejează inima și reduc riscul de apariție a diabetului și scad tensiunea arterială. Trebuie alese sortimentele cu cel puțin 70% cacao.

Legumele cu frunze verzi precum spanacul sau kale conțin surse bogate de vitamina K, luteină, folat și calciu, dar și beta caroten, care ajută la buna funcționare a memoriei.

Fructe de pădure. Au o concentrație foarte mare de nutrienți și sunt alimente-minune. Ajută la controlul senzației de foame și sunt surse concentrate de antioxidanți și de fitochimicale.


Oana Zăvoranu, amenințată public. Telenovelista pare că a făcut o criză de nervi și le-a făcut albie de porci pe autoare

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp