Mâncați în tihnă, nu vă grăbiți! Este primul sfat pe care îl oferă orice medic ca să evitați balonarea.
Alimentele care balonează
Iată ce alimente contribuie la producția de gaze:
- legume: varză, ridichi, ceapă, broccoli, conopida, castraveți, gulia, mazăre, fasole;
- fructe: prune, caise, mere, stafide, banana;
- alimente: mâncare prăjită, carne grasă, sosuri, produsele de patiserie, cartofii, napii. Înghețata. Pâine. Sucurile din fructe. Brânza, laptele. Sosurile pentru salate. Bere și apa minerală.
Alimentele care balonează. Principalele reguli de dietă
Nu sunt reguli multe și nici complicate. Le poate face oricine are grijă de sănătatea sa. În timp, obiceiurile proaste din alemintație pot provoca afecțiuni mai grave.
- Stai departe de guma de mestecat și de bomboane.
- Evită băuturile carbogazoase.
- Mănâncă încet, calm, relaxată, nu trebuie să înghiți aer în timp ce mănânci.
- Modifică regimul alimentar, evită toate alimente care observi ca te balonează. Consumă ananas, papaya, căpșuni, kiwi te ajută în lupta cu balonarea.
- Folosește în mâncăruri mărar și leuștean, acestea sunt remedii bune împotriva balonării. Ele pot fi consumate și sub formă de ceai. Și crude sunt bune împotriva balonării.
- Ceaiul de anason ameliorează balonarea, iar ceaiul din frunze de busuioc care conține uleiuri volatile și taninuri combate acumularea excesivă de gaze în intestine. Evită condimentele picante.
- Rărește numărul de țigări fumate.