Alternativă la tradiționalul papricaș – supă nepaleză de cartofi

Alternativă la tradiționalul papricaș – supă nepaleză de cartofi
Nu există bucătărie în România unde să nu se gătească papricaș. Acesta e un preparat care poate fi numit tradițional, foarte îndrăgit și sățios.

Atunci când abordăm cartoful în bucătărie, uneori ne dorim să îl scoatem din banal, și în locul preparatelor cu care am crescut să avem în farfurie ceva mai deosebit. Rețeta de față, supă nepaleză de cartofi, este exactt o rețetă care vine să suplinească tradiționalul papricaș cu ceva deosebit, mai exotic.

Cartofii sunt una din cele mai bogate surse de amidon, vitamine, minerale si fibre dietetice. 100 g de cartofi oferă numai 70 de calorii. Dar cu toate acestea, ei conțin foarte puține grăsimi (doar 0,1 g per 100 g) și deloc colesterol. Cartofii sunt surse foarte bune de fibre naturale, atât solubile cât și insolubile.

Ingrediente pentru supă nepaleză de cartofi

4 cartofi roșii medii – fierți, curățați

6 caței de usturoi – piure

2 ardei iute uscat – piure

½ linguriță de timur măcinat – se poate înlocui cu piper Szechuan

½ cană de roșii tăiate cubulețe

3 linguri ulei vegetal

¼ cană ceapă roșie tăiată cubulețe

1 linguriță turmeric măcinat

2 căni de apă

o mână de ceapă tocată

coriandru și ardei iute proaspeți pentru ornat

Mod de preparare

După ce au fost fierți și curățați de coajă, într-un se fărâmițează cartofii timp de 2 – 3 minute până când devin un fel de piure neomogen. Ar trebui să aibă o consistență asemănătoare cu brânza. Înmuiați degetele în apă și rulați cartofii în bile mici, apoi lăsați-le deoparte. Într-o oală adâncă încălziți uleiul la foc mediu-înalt. Adăugați ceapa și gătiți timp de 2 – 3 minute. Adăugați apoi roșiile, usturoiul, ardeiul iute roșu și piperul timur/szechuan. Gătiți până se reduce totul la jumătate.

Se adaugă apa, ceapa și se lasă să fiarbă 3 – 4 minute. Puneți apoi biluțele de cartofi în supă și gătiți încă 3 – 4 minute. Transferați în final supa în castroane de servire și decorați cu coriandru și ardei iute.

Sursa: Instragram

Recomandarile noastre