Amiralul Mircea Caragea, singurul veteran de război în viaţă al Forţelor Navale Române. 72 de ani pe mare! Respect!

Amiralul Mircea Caragea, singurul veteran de război în viaţă al Forţelor Navale Române. 72 de ani pe mare! Respect!
Era doar aspirant în 1940, iar în 2012 era contraamiaral de armată. Pe 18 ianuarie, amiralul Mircea Caragea împlinește 102 ani.

O viață ca un roman, pe mare. Pe 18 ianuarie, marinarii militari își sărbătoresc decanul de vârstă, veteranul de vârstă Mircea Caragea care împlinește 102 ani. Respect!

Respect! Amiralul Mircea Caragea, 72 de ani pe mare!

Pe 18 ianuarie, marinarii militari își sărbătoresc decanul de vârstă, veteranul de vârstă Mircea Caragea care împlinește 102 ani.

Membrii Clubului Amiralilor i-au transmis un mesaj emoționant.

„Domnule Amiral Mircea Caragea! La cei 102 ani sunteți decanul de vârstă al Clubului Amiralilor și avem în fața noastră exemplul unui brav ofițer al Marinei Române care făcând față unor grele provocări, suportând pierdea eroilor camarazi, ne-ați apărat patria.

Cu o forță de admirat, luptând umăr la umăr cu eroii marinari, ați contribuit prin exemplul dumneavoastră la libertatea și entitatea României!

Vă mulțumim pentru sacrificiile pe care le-aţi făcut pentru tara.

Ne-aţi arătat ce înseamnă cu adevărat patriotismul, onoarea, demnitatea și v-aţi câștigat un loc în paginile istoriei naționale. România vă va purta veșnică recunoștință! La mulţi ani, nea Mircea!”.

Amiralul Mircea Caragea, veteran în viaţă al Forţelor Navale Române

Contraamiralul în retragere Mircea Caragea. Este singurul veteran de război în viaţă al Forţelor Navale Române, care a slujit ţara în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, anunțaă clubulamiralilor.ro.

Născut pe 18 ianuarie 1919, în comuna Şelari, judeţul Dâmboviţa, Mircea Caragea a îmbrăcat uniforma militară, la vârsta de 11 ani, şi a urmat cursurile Liceului Militar „Dimitrie Sturza” din Craiova (1930-1938), iar pentru că iubea marea, în anul 1938, s-a hotărât să urmeze cursurile Şcolii Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

După absolvirea şcolii navale, în anul 1940, prima funcţie pe care a îndeplinit-o tânărul ofiţer Caragea a fost la bordul canonierei „Eugen Stihi”, apoi, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a participat la numeroase acţiuni de luptă, fiind ambarcat, succesiv, la bateria de coastă „Vulturul” şi la bordul distrugătoarelor „Mărăşti” şi „Regina Maria”.

„Pentru marinarul veteran Mircea Caragea, cea mai frumoasă amintire este faptul că a participat la primul marş de instrucţie al navei şcoală «Mircea», desfăşurat în anul 1939, navă despre care îi place să spună că «este cu doar 20 de ani mai bătrân decât velierul» şi că «dragostea pentru nava-şcoală Mircea este perenă şi necondiţionaţă la orice vârstă, pentru oricine a avut privilegiul să se afle la bordul său»”, informează Forţele Navale Române.


Celebrul critic de artă Ruxandra Garofeanu, 32 de ani în TVR

Ce ultimă dorință au avut vedete precum Aretha Franklin, Graham Chapman și Elvis Presley. Cerințele lor vă vor surprinde

Recomandarile noastre