Anunțul momentului pentru cei vaccinați cu 2 doze. Atenție la simptom!

Anunțul momentului pentru cei vaccinați cu 2 doze. Atenție la simptom!
Toți  românii care au făcut ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 sunt vizați. Trebuie să mergeți la medic.

Medicii fac anunțul momentului pentru cei vaccinați cu 2 doze. Oamenii de știință susțin că au depistat un semn clar al infectării cu COVID la persoanele care au fost imunizate cu ambele doze de vaccin. Un anume simptom  al bolii îl poate avea chiar și cei care s-au vaccinat. Oamenii de știință susțin că vaccinații ar trebui să apeleze medicul chiar și la un simplu strănut.

Cercetătorii ZOE COVID Symptom Study au analizat cazurile celor care au fost complet vaccinați, dar și pe cele ale celor care nu s-au vaccinat. Astfel, ei au descoperit că un banal strănut poate fi un simptom în rândul celor care s-au infectat cu COVID-19, cu toate că au fost complet imunizați.

„Datele noastre arată că persoanele care au fost vaccinate și apoi testate pozitiv cu COVID-19 au fost mai predispuse să raporteze strănutul ca simptom în comparație cu cei care nu s-au vaccina”, au scris cercetătorii, potrivit The Hill. „Este important să ne amintim că legătura dintre strănut și COVID-19 nu e foarte puternică. Deci ar trebui să fiți atenți la cele 20 de simptome ale bolii, indiferent dacă ați fost sau nu vaccinat”, au mai adăugat oamenii de știință.

Anunțul momentului pentru cei vaccinați

Ideea e simplă. Dacă sunteți vaccinat și strănutați, puteți face un test COVID-19! Asta, pentru a vă asigura că nu aveți boala. Medicii spun că strănutul este, de fapt, semnul unei răceli obișnuite. Dar dacă strănutul apare din senin, este posibil să fie vorba de COVID-19.

„Dacă ați fost vaccinat și începeți să strănutați mult, fără nicio explicație, ar trebui să faceți un test COVID, mai ales dacă locuiți sau lucrați în jurul unor persoane care prezintă un risc mai mare de boală”, au scris cercetătorii.

Potrivit rezultatelor studiului, există cinci simptome care pot apărea dacă ne-am infectat cu COVID-19 după ce am fost complet vaccinați. Aceste simptome includ:

  • Durere de cap
  • Curgerea nasului
  • Strănut
  • Durere de gât
  • Altele (pierderea mirosului, dificultăți de respirație, febră, tuse persistentă)

Persoanele complet vaccinate, care s-au infectat cu varianta Delta ar putea avea simptomele unei răceli mai severe, scrie Capital.ro.

Exclusiv. Gabriela lui Dani Oțil ne-a arătat bebelușul. L-au dus la mare!

Recomandarile noastre