Indiferent cât de puternici am crede că suntem, în această perioadă ne luptăm cu anxietatea și stările depresive, așa că trebuie luate rapid măsuri.
Depresia poate fi controlată și alungată. Iată cele mai bune remedii naturale
Depresia ne poate ataca la orice vârstă, indiferent de sex și statutul social pe care îl avem. Dacă la început pare o simplă stare de melancolie trecătoare, dacă nu intervenim, liniștea interioară poate fi dată definitiv peste cap. Pe lângă ajutorul specialistului, sunt recomandate exercițiile fizice, mesele sănătoase bogate în fructe și legume, iar ciocolata neagră poate face uneori minuni. Pe lângă toate acestea, natura ne oferă o mulțime de leacuri care alungă depresia.
Polenul alungă pesimismul
Potrivit studiilor, unul dintre cele mai bune remedii în problemele emoționale este polenul, al cărui rol este de a alunga pesimismul. Se recomandă o cură cu polen de trei luni, perioadă în care se administrează 7-15 g pe zi. Pentru a induce starea de bine, se face o cură de 30 de zile și cu lăptișor de matcă crud, din care se administrează 2-4 g zilnic. După o pauză de două săptămâni, cura se poate relua. Stările depresive se vor rări până vor dispărea și va reveni atât pofta de mâncare cât și somnul.
Sunătoarea și roinița, excelente antidepresive naturale
Tot împotriva depresiei are efecte binefăcătoare și sunătoarea. În acest sens, se recomandă infuzia de plantă (o linugriță la 20 ml apă clocotită) și se consumă trei căni pe zi. De asemenea, roinița induce un somn liniștit și alungă stările de melancolie. Se face infuzie dintr-o linguriţă cu plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Se consumă 2-3 căni. Puteți administra și 30 picături de tinctură de roiniță, de 3 ori pe zi.
Consumați ceai verde în loc de cafea
Pentru a reveni la forma inițială, amestecați 2 linguri de valeriană cu 3 linguri cu muşeţel şi 5 seminţe de chimen. Turnați 500-600 ml apă clocotită și lăsați la infuzat 20 de minute. Consumați o jumătate de cană dimineaţa şi seara. Nu în ultimul rând, înlocuiți cafeaua cu ceaiul verde, care este un antidepresiv de excepție.
Sursă foto: radio sfantu gheorghe
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook