Apa alcalină are în compoziția sa mai mult oxigen și minerale alcaline față de apa acidă sau neutră. Iată ce beneficii importante are apa alcalină.
Ce beneficii are apa alcalină
Detoxifiază. Consumul de apă alcalină neutralizează aciditatea și îndepărtează reziduurile acide din celule și țesuturi. Elimină toxinele acumulate în organism ca urmare a consumului anumitor alimente, a unor medicamente și previne procesul natural de îmbătrânire. Reziduurile acide colectate în organism pot conduce la grave condiții de sănătate.
Oxigenează. Apa alcalină acționează precum un antioxidant, neutralizând radicalii liberi. Apa alcalină poate neutraliza în mod eficient și bloca acțiunea negativă a radicalilor liberi. În plus, apă alcalină transformă radicalii liberi în oxigen pe care corpul îl poate utiliza pentru a produce energie.
Alcalinizează pH-ul. Apă alcalină ajută la echilibrarea pH-ului urinei care tinde să fie acid ca urmare a alimentației, stresului și expunerii la toxinele din mediul înconjurător. Mediul alcalin este cel normal pentru sănătatea unei persoane.
De asemenea, îmbunătățește sistemul imunitar maximizând capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.
Cum să-ți prepari apă alcalină
Utilizați un vas mai mare, de sticlă, în care să puneți fie apă potabilă de la robinet, fie apă potabilă îmbuteliată sau chiar apă distilată. Nu umpleți însă întreg recipientul, pentru a putea amesteca. Adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu în recipient și amestecați bine. Testați apoi pH-ul apei cu un test special, pe care îl găsiți de obicei la magazinele specializate, de exemplu la cele unde se vând piscine. Nivelul apei trebuie să fie undeva între 8,5-9%. Dacă, în urma testării, apa nu are încă acest pH, mai adăugați puțin bicarbonat. Puteți băga recipientul în frigider si amestecați de fiecare dată când vreți să beți.
Lămâia este un aliment care, deși este acid, la ingerare are potențial alcalinizant. Atunci când consumați limonadă, organismul reacționează la proprietățile lamaiei transformând apa în apă alcalinizată, pe măsură ce organismul o digeră. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți din nou un recipient cu apă și să tăiați o lămâie în opt părți egale. Puneți bucățile de lămâie în apă, fără însă a le stoarce. Acoperiți recipientul și lăsați-l pentru 8-12 ore la temperatura camerei. În acest mod veți obține apă alcalină.
Foto: Facebook
Stresul se vede pe față. Iată cum
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook