Roșeață, iritații și erupții. Specific pieței joburilor competitive și cu disponibilitate 24/7, nivelul mare de stres determină creierul să elibereze neuropeptide, numite și „moleculele emoțiilor”. Acestea pot provoca roșeață și sensibilitate la suprafața pielii. Un alt efect al stresului este producția în exces de hormoni androgini, care duc la apariția coșurilor. Astfel, stresul se vede pe față. Iată câteva semne la care să fim atenți.
Riduri și piele fără strălucire
Te uiți în oglindă și constați că fața ta e ternă, iar ridurile s-au adâncit. E momentul să-ți analizezi stilul de viață: consumul de alcool deshidratează pielea, determinând apariția liniilor fine. În plus, mâncărurile bogate în carbohidrați și zaharuri accelerează procesul de îmbătrânire a pielii (prin procesul numit „glicație”), zahărul împiedicând producția de colagen, cel care menține pielea tânără. Un stil de viață echilibrat nu înseamnă restricții, ci mai degrabă moderație.
Când limitele sunt depășite, corpul are propriul mod de a-ți spune asta, iar ridurile și tenul tern pot fi un astfel de semnal. Consumă băuturi alcoolice în mode responsabil, nu mai mult de o dată pe săptămână și nu mai mult de două porții odată, fără a uita să te hidratezi înainte și după ce consumi alcool.
Stresul se vede pe față. Deshidratare și tonus scăzut
Nopțile pierdute și compensate cu somn de voie în weekend îți dereglează ceasul biologic, afectând capacitatea pielii de a-și menține echilibrul. Studiile arată că somnul insuficient slăbește funcția de protecție a pielii, permițând apei din țesuturi să se diminueze. În plus, privarea cronică de somn încetinește producția de colagen.
În ritmul acesta, este evident că te simți prea obosită să-ți mai îngrijești tenul? Nu faci decât să grăbești apariția problemelor. Curăță-ți fața înainte să te culci și folosește cremă cu factor de protecție în fiecare dimineață.
Foto: Facebook
Nu ține aceste obiecte în camera în care dormi. Pot fi periculoase
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook