Apa: Cât de multă ar trebui să bem în fiecare zi?

Apa: Cât de multă ar trebui să bem în fiecare zi?
Apa este esențială pentru sănătate. Ai băut de ajuns? Câtă apă ar trebui să bei în fiecare zi? Studiile au produs recomandări variate de-a lungul anilor. Dar nevoile individuale de apă depind de mulți factori, inclusiv sănătatea ta, cât de activ ești și unde locuiești.

Apa: Cât de multă ar trebui să bem în fiecare zi. Nici o formulă nu se potrivește tuturor. Dar să știi mai multe despre nevoia de lichide a corpului tău te va ajuta să estimezi cât de multă apă trebuie să bei în fiecare zi.

Care sunt beneficiile apei pentru sănătate?

Apa este principala componentă chimică a corpului și reprezintă aproximativ 50% până la 70% din greutatea corporală. Corpul tău depinde de apă pentru a supraviețui. Fiecare celulă, țesut și organ din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa corect. 

De exemplu, apa:

-Scapă de deșeuri prin urinare, transpirație și mișcări intestinale

-Menține temperatura normală

-Lubrifiază și amortizează îmbinările

-Protejează țesuturile sensibile

-Lipsa apei poate duce la deshidratare (O afecțiune care apare atunci când nu aveți suficientă apă în corp pentru a îndeplini funcții normale. Chiar și o deshidratare ușoară vă poate scurge energia și vă poate obosi)

De câtă apă ai nevoie?

În fiecare zi pierzi apă prin respirație, transpirație, urină și mișcări intestinale. Pentru ca organismul tău să funcționeze corect, trebuie să-i completați alimentarea cu apă consumând băuturi și alimente care conțin apă.

Deci, cât de mult lichid are nevoie de un adult sănătos mediu, care trăiește într-un climat temperat? Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din SUA au stabilit că un aport zilnic adecvat de lichide este de:

-Aproximativ 15,5 cești (3,7 litri) de lichide pe zi pentru bărbați

-Aproximativ 11,5 căni (2,7 litri) de lichide pe zi pentru femei

Aceste recomandări acoperă lichidele din apă, alte băuturi și alimente. Aproximativ 20% din aportul zilnic de lichide provine de obicei din alimente, iar restul din băuturi.

Dar sfatul de a bea 8 pahare de lichide pe zi?

Apa: Cât de multă ar trebui să bem. Probabil ați auzit sfatul de a bea opt pahare de apă pe zi. Este ușor de reținut și este un obiectiv rezonabil. Pentru unii oameni, mai puțin de opt pahare pe zi ar putea fi suficient. Dar alte persoane ar putea avea nevoie de mai mult.

S-ar putea să fie nevoie să vă modificați aportul total de lichide pe baza mai multor factori:

Exercițiu. Dacă faceți orice activitate care vă face să transpirați, trebuie să beți apă suplimentară pentru a acoperi pierderea de lichid. Este important să beți apă înainte, în timpul și după un antrenament.

Mediu inconjurator. Vremea caldă sau umedă vă poate face să transpirați și necesită lichid suplimentar. Deshidratarea poate apărea și la altitudini mari.

Starea generală de sănătate. Corpul dumneavoastră pierde lichide atunci când aveți febră, vărsături sau diaree. Bea mai multă apă sau urmează recomandarea medicului de a bea soluții de rehidratare orală. Alte afecțiuni care ar putea necesita un aport crescut de lichide includ infecții ale vezicii urinare și pietre ale tractului urinar.

Sarcina și alăptarea. Dacă sunteți gravidă sau alăptați, este posibil să aveți nevoie de lichide suplimentare pentru a rămâne hidratată.

O personalitate a fost dată afară din emisiunea de la Pro Tv. Ce s-a întâmplat în culise