Aparate de ventilație, donate de Crucea Roșie pentru spitalele care tratează COVID

Aparate de ventilație, donate de Crucea Roșie pentru spitalele care tratează COVID
Societatea Națională de Cruce Roșie din România a donat astăzi Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara un aparat de ventilație mecanică. Dispozitivul, care poate fi folosit atât pentru ventilația non-invazivă, cât și pentru cea invazivă, va fi utilizat în cazul pacienților aflați în stare gravă, pentru a susține o frecvență respiratorie normală.

“Crucea Roșie din România își continuă acțiunea de susținere a spitalelor în lupta cu Covid 19 și donează Spitalului Victor Babeș un ventilator de ultimă generație, în valoare de 78.250 lei. Fondurile din care s-a achiziționat acest ventilator provin din campania derulată la nivel național, România salvează România, și ne bucurăm că Timișul a fost unul din beneficiarii acestor fonduri”, spune Lucian Trif directorul Filialei Timiș a Crucii Roșii din România.

 Aparatul va fi folosit în lupta împotriva noului coronavirus

Dispozitivul va fi utilizat în cazul pacienților cu dificultăți majore de respirație, aflați în stare gravă, în cazul cărora ventilația non-invazivă devine ineficientă. Pacienții care nu pot respira spontan sunt intubați (orotraheal) și conectați la acest dispozitiv care asigură volumul de aer necesar organismului.


Ce povestește Ciprian Marica despre episodul „Prosopul”

Berlusconi are COVID-19 și a decis ceva neașteptat


“Aparatul acesta asigură atât ventilația invazivă, adică pacientul este intubat orotraheal, dar poate asigura și o ventilație non-invazivă. Adică, furnizează anumite presiuni care susțin frecvența respiratorie optimă a pacientului”, spune Nicoleta Barbura medic specialist, Secția de Terapie Intensivă a Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

În dotarea Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara mai sunt 38 de asemenea aparate, majoritatea fiind folosite în prezent în tratamentul bolnavilor de Covid 19.