Aplicație de întâlniri supervizată de guvern. Se cere și test psihologic

Aplicație de întâlniri supervizată de guvern. Se cere și test psihologic
Sunt țări unde cele mai cunoscute aplicații de întâlniri, cum ar fi Tinder, Boomble sau Dating de la Facebook sunt interzise. În timp ce în Occident astfel de aplicații cunosc un real succes, în țările musulmane, tinerii trebuie să urmeze calea tradițională pentru a-și găsi jumătatea. Există însă o excepție, din această săptpmână.
  • O aplicație de întâlniri supervizată de guvern a fost lansată în Iran, iar aceasta este cu adevărat surprinzătoare. Aplicația se numește Hamdam și obligă orice utilizator să efectueze în prealabil un test psihologic, relatează Insider.

Aplicația a fost dezvoltată de Institutul Cultural Tebyan, un centru cultural finanțat de guvernul de la Teheran. Hamdam a fost lansată săptămâna aceasta. În limba farsi Hamdam înseamnă („pereche”).  Un comunicat de presă de pe site-ul institutului afirmă că Hamdam va folosi „tehnologie de inteligență artificială” pentru a le găsi potențiali parteneri celor interesați.

Întâlniri supervizate de guvern

Guvernul de la Teheran a vrut să se asigure de bunăstarea cetățenilor. Astfel că garantează faptul că persoanele singure din Iran nu au motive să se teamă că vor fi induse în eroare în legătură cu identitatea interlocutorului. Fiecare utilizator își poate crea un cont doar pe baza unui act de identitate emis de autoritățile statului. În plus, aplicanților li cere de asemenea să treacă printr-o „evaluare psihologică”.

Aplicație pentru bărbați singuri monogami

Mai e o curiozitate în legătură cu această aplicație. Guvernul încearcă să promoveze monogamia în rândul populației. Prin urmare aplicația se adresează în special „burlacilor care caută o căsătorie permanentă și o singură soție”. Hamdam  are  o listă de priorități, pe aceasta găsindu-se  persoane „care provind din familii bune”.

Dacă urmând pașii aplicației își găsesc pereche, iranienii mai au de trecut un hop. Înainte de căsătorie vor avea o întâlnire cu un consilier de la Tebyan. Consilierul va face verificări asupra evoluției relației dintre cei doi soți și în primii 4 ani ai căsniciei, mai scrie Insider.

Țara cu 13 milioane de tineri singuri

Komeil Khojasteh, directorul Institutului Cultural Tebyan, afirmă că lansarea aplicației este menită să combată atacurile asupra valorilor familiale din Iran. „Familia este ținta diavolului și inamicii Iranului încearcă să își impună propriile idei asupra sa”, a declarat acesta, potrivit The Guardian.

În timp ce toate celelalte aplicații de dating disponibile în alte țări sunt interzise în Iran, lansarea Hamdam face parte din eforturile guvernului de la Teheran de a convinge tinerii să se căsătorească pentru a crește natalitatea. În Iran trăiesc aproximativ 13 milioane necăsătorite cu vârsta între 18 și 35 de ani, conform Associated Press.

Sursa foto: Institutul Cultural Tebyan

Exclusiv. Mărturii foto care arată că Gabi Bădălău știe să se distreze cu băieții săi

Recomandarile noastre