După patru ani de separare, Charles, prințul de Wales și moștenitorul tronului britanic, și soția sa, prințesa Diana, au reușit să divorțeze formal, în data de 28 august 1996. Cu 15 ani mai devreme, își juraseră dragoste eternă în fața națiunii, a lui Dumnezeu, în fața lumii.

La 29 iulie 1981, aproape un miliard de telespectatori din 74 de țări au urmărit căsătoria prințului Charles, moștenitor al tronului britanic, cu Lady Diana Spencer, o tânără educatoare engleză. Ceremonia căsătoriei a fost oficiată în Catedrala Sf. Paul, în prezența a 2.650 de invitați, iar romantismul cuplului a fost, pentru moment, invidia lumii. Primul lor copil, prințul William, s-a născut în 1982, iar al doilea, prințul Harry, în 1984.


Exclusiv. Carmen Electra, legată fedeleș. Plăceri extreme care-i aduc „fericirea”

O actriță distribuită în roluri de grasă a slăbit spectaculos cu orice risc


În scurt timp, însă, cuplul de poveste s-a stricat. Aparenta perfecțiune s-a dovedit că e altceva. Diana și Charles au anunțat că se separă în anul 1992, deși au continuat să își îndeplinească îndatoririle regale. În august 1996, la două luni după ce regina Elisabeta a II-a a cerut cuplului să divorțeze, prințul și prințesa au ajuns la un acord final.

În schimbul unei așezări generoase și a dreptului de a-și păstra apartamentele la Palatul Kensington și titlul ei de „Prințesa Galilor”, Diana a acceptat să renunțe la titlul de „Alteța Sa Regală” și la orice pretenții viitoare asupra tronului britanic, arată History.com.

Partea întunecată a relației lui Charles și Diana

În anul care a urmat divorțului, prințesa populară părea să-și atingă visul de a deveni „o regină în inimile oamenilor”, dar la 31 august 1997 a fost ucisă ( așa cum au stabilit, peste zeci de ani, oficialii) împreună cu iubitul ei Dodi al Fayed și cu șoferul lor, într-un accident de mașină la Paris.

O anchetă realizată de poliția franceză a concluzionat că șoferul, care a murit și el în accident, a fost puternic intoxicat și a provocat accidentul în timp ce încerca să scape de fotografii paparazzi care făceau coada constantă în timpul oricărei ieșiri publice a Dianei.

Abia peste șase ani, pe 9 aprilie 2005, Prințul Charles s-a căsătorit cu amanta sa ade multă vreme, Camilla Parker Bowles, mai notează aceeași sursă.

Sursa foto: Instagram

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp