Ardeii iuți sunt și mai gustoși și mai sănătoși dacă îi murați. Încercați rețetele și le veți repeta

Ardeii iuți sunt și mai gustoși și mai sănătoși dacă îi murați. Încercați rețetele și le veți repeta
Dacă vă place să mâncați ardei iuți în cantitate mai mare, dar ustură prea tare cei cruzi, pregătiți-i cu oțet și apă, ca pe murături.

Vă invităm să țineți cont de sfaturile și rețetele noaste și vă asigur că veți avea cei mai grozavi ardei de mâncat lângă o ciorbă bună, varză călită, sarmale sau vreo tochitură.

Sunt foarte multe moduri de a mura ardeii iuți. Foarte multe gospodine folosesc oțetul de mere și sarea. Sau oțetul de vin și sare. Dar ardeii sunt prea acri doar în oțet. Se înlocuiește iuțeala cu acreala.

Cea mai bună rețetă, pe care vă sfătuim să o încercați, este să faceți un amestec din două părți de apa și o parte de oțet, sare după gust, cam o linguriță la un litru de lichid. Pentru aromă, puneți și un vârf de linguriță de boabe de muștar.

Fierbeți câteva minute această soluție. Cât este pe foc, așezați în borcane ardeii iuți întregi. Despre pregătirea acestora înainte de a fi puși în borcane o să scriu mai jos.

După ce a dat într-un clocot lichidul, trageți oala de pe foc și lăsați-o să se răcorească câteva minute. Dar să rămână fierbinte. Apoi o turnați peste ardeii iuți, așezați intregi în borcane, și puneți capacul la fiecare borcan. Nu trebuie să mai sterilizați borcanele, ci doar să le puneți în prosop sau pătură ca să se răcească.

Atenție! Înainte să turnați lichidul fierbinte peste ardei, puneți borcanele pe o tavă metalică sau în chiuveta de inox. Nu se vor sparge niciodată de la lichidul fierbinte.

Pregătirea ardeilor

Pentru a se așeza mai bine ardeii iuți, după ce îi spălați și îi lăsați să se scurgă bine îi puneți într-un castron și îi presărați cu sare grunjoasă. Îi amestecați cu mâna, să-i cuprindă sarea pe toți. Acoperiti castronul și lăsați 2-3 ore să se înmoaie și să-i puteți așeza bine în borcan. Înainte de a-i băga în borcane, îi spălați de sare, fiindcă aveți pusă sare și în amestecul de apă cu oțet.

A doua rețetă recomandată

Încercați aceeași metoda de murat, doar că tăiați ardeii iuți în feliuțe. În afară că îi mâncați mai ușor, veți constata că au alt gust.

Dacă ardeii pe care vreți să-i murați sunt foarte, foarte iuți, în amestecul de apă, oțet, sare (și boabe de muștar), adăugați și o linguriță de zahar.