Ardeii umpluți cu carne, ca la mama acasă

Ardeii umpluți cu carne, ca la mama acasă
Ardei umpluți cu carne cum face mama nu se găsesc oriunde! Rețeta este simplă, iar aromele ardeilor scoși din cuptor sunt amețitoare. Se fac repede.

Toate ingredientele pentru ardei umpluți cu carne se găsesc ușor, în orice magazin.

Rețeta de ardei umpluți cu carne nu este scumpă și este relative ușor de preparat.

Cum se fac ardeii umpluți

Ingrediente

  • 10 ardei grași
  • 5 roșii coapte
  • boia dulce
  • 1 ceașcă (80g) de orez
  • smântână
  • 700 g de carne tocată (porc și vită)
  • 3 fire de ceapă verde
  • ulei, sare, piper.

Mod de preparare

  • Taie capacelele și curață ardeii în interior de cotoare și semințe. Călește ceapa tocată mărunt în puțin ulei, adaugă orezul direct din pungă, fără să-l speli înainte, și amestecă-l cu ceapa 2-3 minute.
  • Prepară umplutura. Într-un castron mare, pune carnea tocată (se poate folosi doar de porc sau de porc și vită), adaugă sare, piper, boia dulce. Adaugă amestecul călit de ceapă și orez și frământă bine cu mâna, până se omogenizează.
  • Opărește roșiile câteva secunde, pentru a se despielița ușor, apoi toacă-le în blender până formează un sos fin.
  • În funcție de numărul și mărimea ardeilor, împarte umplutura. Ține cont că ardeii nu trebuie umpluți complet, fiindcă orezul din compoziție se va umflă la fierbere.
  • Așează ardeii într-o cratiță potrivită, astfel încât să poată stă în picioare. Opțional, îi poți prăji puțin înainte, într-o tigaie neaderentă. Acoperă-i cu capacelele (cu sau fără codițe) și toarnă deasupra sosul de roșii, sare și un praf de zahăr. Eventual, adaugă rondele de roșii crude.
  • Pune o cană cu apă și lasă-i la fiert la foc mediu, sub capacul întredeschis, cam o oră. Opțional, îi poți fierbe mai puțin și dă-i apoi la cuptor 15 minute, că să prindă culoare.
    Se servesc cu pătrunjel tocat și un moț de smântână deasupra.