Aripioare picante cu garnitură de cartofi și mere și sos delicios

Aripioare picante cu garnitură de cartofi și mere și sos delicios
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit, spre deliciul matinalilor, o minunată rețetă de aripioare picante cu garnitură de cartofi și mere și sos delicios.

Pentru că aripioarele de pui sunt printre preferatele matinalilor de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț le-a îndeplinit dorința și a preparat o rețetă de aripioare picante cu garnitură de cartofi și mere și sos delicios din iaurt cu maioneză și alte câteva ingrediente ce au completat armonios gustul.

Vlăduț are o colecție foarte interesantă de rețete cu aripioare de pui, una mai delicioasă decât cealaltă, preparate de fiecare dată cu alte ingrediente și alte garnituri, perfecte pentru a le inspira pe gospodinele care gătesc pentru mesele în familii.

Ingrediente pentru rețetă de aripioare picante cu garnitură

Pentru preparat aripioarele: aripioare de pui

ulei de măsline

sare și piper

boia de ardei afumată

fulgi de chili, sau boia de ardei iute

sucul și coaja de la o portocală

susan

Pentru garnitura de cartofi cu mere: cartofi

mere

zahăr brun

sare și piper

ulei

unt

Pentru sosul de maioneză cu iaurt: maioneză

iaurt grecesc

boia afumată

chimen

muștar franțuzesc

Mod de preparare

Preparare aripioare de pui. Mai întâi se pregătește un baiț din ulei de măsline, sare și piper, boia de ardei afumată, fulgi de chili, sau boia de ardei iute, sucul și coaja de la o portocală, susan ușor tras la tigaie. Se amestecă bine toate aceste îngrediente puse în cantități mici, în funcție de gust. Apoi, se taie aripioarele de pui în două, se masează bine cu acest baiț și se lasă la frigider, acoperite, de seara până dimineața.  A doua zi, se transferă aripioarele în tava de copt și se dau la cuptor până se rumenesc bine și devin crocante.

Preparare garnitură de cartofi cu mere. Cartofii se spală bine pe coajă, apoi se secționează în jumătăți, transversal și se așază într-o tavă de cuptor. Se stropesc cu ulei, se presară cu sare, piper și boia de ardei afumată și se dau la cuptor, mai întâi acoperiți cu hârtie de copt până se pătrund ușor, apoi descoperiți pentru a se rumeni. Se adaugă în tavă și câțiva căței de usturoi, necurățați, dar ușor striviți pentru a-și degaja aroma. Merele se feliază mai grosier și caramelizează ușor la tigaie în puțin ulei cu puțin zahăr brun.

Preparare sos de maioneză cu iaurt.  Sosul de maioneză cu iaurt se prepară la rece, foarte simplu. Se amestecă în cantități egale maioneză cu iaurt, apoi se adaugă restul ingredientelor punând câte puțin din fiecare până ajungem la gustul optim. Aripioarele de pui se trec prin acest sos delicios și se servesc alături de garnitura de cartofi cu mere.

Sursa: Chefi la cuțite

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp