Aripioare de pui caprese. Un preparat cu iz italian, ideal pentru un prânz delicios

Aripioare de pui caprese. Un preparat cu iz italian, ideal pentru un prânz delicios
Cu doar câteva ingrediente și mult adoratele aripioare de pui, putem prepara rapid un meniu delicios pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Deoarece nimeni nu refuză o porție de aripioare de pui, indiferent de modul lor de preparare, pentru azi vă propunem o minunată rețetă în stil italian: Aripioare de pui caprese. Este o combinație simplă, dar delicioasă, pe care n-o veți refuza. Gustul condimentelor vă va purta direct în Italia. Iar avantajul acestei rețete este că se realizează foarte ușor.

Ingrediente pentru rețeta Aripioare caprese

1 kg aripioare de pui

400 gr slănină afumată

sare

piper

500 gr roșii mai coapte

5-6 căței de usturoi

cimbru

busuioc

200 gr mozzarella

ulei de măsline

Mod de preparare

Pentru început, se ia o tavă de cuptor și se așază la baza ei felii de slănină afumată. Aripioarele de pui se condmentează cu sare, piper și cimbru și se așază pe patul din felii de șuncă afumată. Se dau la cuptor, acoperite, la 180 de grade, pentru 15 minute, Apoi, se mai lasă descoperite încă 10 minute, pentru a se rumeni frumos și a deveni mai crocante pe margini.

Între timp, ne ocupăm de restul ingredientelor. Roșiile se taie în sferturi și se așază într-un vas de yena. Printre ele se așază căței de usturoi și cuburi de pâine. Se stropesc toate ingredientele cu ulei de măsline, se presară cimbru și busuioc și se lasă la odihnit așa câteva minute. Este necesar acest timp pentru ca aromele ingredientelor să se întrepătrundă.

Apoi, se dă vasul la cuptor pentru 15-20 de minute. După ce se scoate vasul din cuptor, se presară imediat printre roșii și pâine, bucăți de mozzarella și frunze de busuioc. Se așază și aripioarele printre ingredientele din vas și se acoperă vasul pentru a se topi ușor mozzarella. Aripioarele caprese se pot servi calde sau reci.

Sursa: Chefi la cuțite