Cele mai simple salate de vară. Bucurați-vă de legume și fructe proaspete!

Roșii, castraveți, ridichii, ardei, ceapă, usturoi, mărar și pătrunjel. Ce bogăție de vitamine și minerale! Le găsiți acum la piață, la țărani, dar sunt și în maganizele mari, din import.
Nutriționiștii spun că, întotdeauna, la fiecare masă trebuie să fie ceva verde. Orice ce ați mânca, alături trebuie o salată, niște spanac, brocoli, ceapă ori usturoi verde.
Banala salată de roșii cu castraveți, ardei și ceapă, cu brânză rasă deasupra este la origine o salată bulgărească din zona Sofiei. Este o salată rapidă, ușoară și revigorantă. Putem să o servim simplă sau lângă alte feluri de mâncare.
Tăiem legumele felii. Le asezonăm cu sare și piper, punem ulei de măsline și amestecăm până se omgenizeaza compoziția. În momentul în care servim punem brânză rasă peste salată.
O salată excelență pentru o gustare, dar la fel de bună și la micul dejun. Putem să o preparam așa cum ne place, cu mai mult iaurt, putem adaugă și ceapă verde sau ceapă roșie – în funcție de momentul zilei și întâlnirile pe care le avem.
Curățăm castraveții, ridichile și le spălăm, apoi le feliem. Într-un bol amestecăm castraveții și ridichile cu iaurt, mărar tocat, sare și un praf de piper.
Nimic sofisticat, doar legume de sezon, pline de vitamine.
Spălăm roșiile, ardeii și castraveții apoi le tăiem felii. Tăiem ceapa peștișor, o punem peste restul legumelor, asezonăm cu sare, piper și punem uleiul. Dacă va place cu lămâie sau oțet, puteți adaugă 1/2 lingură. Amestecăm salata, presăram pătrunjelul tocat și putem să o mâncăm alături de o friptură rumenită.
Ce poate mai bun și mai ușor de făcut?
Castraveții se curăță de coajă și se feliază. Tocăm ceapă roșie și mărarul. Punem totul într-un castron, asezonăm cu sare și pier, apoi adăugăm uleiul și oțetul. Amestecăm până se omogenizează salata. Gustăm înainte de a servi, pentru a mai adaugă după gust, sare sau oțet.
Această combinație este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. O întâlnim pe post de aperitiv, de gustare sau mic dejun.
Roșiile spălate le tăiem felii. Tăiem și mozzarella felii. Aranjăm alternativ roșiile și mozzarella pe o farfurie. Stropim cu ulei și oțet, condimentăm după gust și adăugăm busuiocul tocat mărunt, sau frunze întregi, în funcție de preferințe.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook