Simona Ionescu / Redactor Șef

Artiști români în prim-plan. Se lansează Bienala Art Encounters 2021

Artiști români în prim-plan. Se lansează Bienala Art Encounters 2021
Singura bienală de artă contemporană din România anunță ediția din acest an. Focusul este pe artiștii autohtoni. Zilele acestea publicul îi va putea cunoaște pe curatorii ediției, Mihnea Mircan și Kasia Redzisz, dar și pe o parte dintre artiștii români invitați: Flaviu Cacoveanu, Alice Gancevici & Remus Pușcariu, Mihaela Hudrea, Nona Inescu, Flaviu Rogojan, MONOTREMU, Vlad Nancă.

Fundația Art Encounters din Timișoara lansează cea de-a patra ediții a Bienalei omonime prin proiectul Artiști români în prim-plan. Acesta se desfășoară până în data de 30 ianuarie. Evenimentul e online pe Facebook și pe website.

Bienala Art Encounters 2021 se va desfășura între 1 octombrie – 14 noiembrie 2021 la Timișoara și va fi precedată de numeroase evenimente online și offline.

Proiectul Artiști români în prim-plan propune, săptămâna aceasta,  o serie de prezentări ale curatorilor Mihnea Mircan și Kasia Redzisz și ale artiștilor români invitați. Aceștia sunt: Flaviu Cacoveanu, Alice Gancevici & Remus Pușcariu, Mihaela Hudrea, Nona Inescu, Flaviu Rogojan, MONOTREMU, Vlad Nancă. Programul complet poate fi consultat pe site și pe Facebook.

Artă în context pandemic

Ediția din 2021 a Bienalei de artă contemporană Art Encounters va fi, inevitabil, marcată de realitatea contextului pandemic în care ne aflăm.  Evenimentul va răspunde în mod responsabil și empatic la această situație. Intitulată Our Other Us, Bienala din acest an va acorda o atenție specială formelor de conviețuire pe care le putem proiecta, intui și institui azi. Evenimentul se concentrează, de asemenea asupra transformărilor și derivei care marchează percepția de sine, individuală ori colectivă.

Diana Marincu, Directorul artistic al Fundației Art Encounters explică: „Bienala Art Encounters 2021 – Our Other Us – stă sub semnul oglindirilor și al proiecțiilor pe care le construim cu toții despre noi înșine, despre Celălalt, despre granițe și distanțe, apropieri și contacte, interior și exterior, iar arta contemporană este reflecția cea mai fidelă a acestor dinamici”.

Accentul pe care curatorii îl vor pune pe noile poziții artistice din România și din regiune va fi vizibil prin noile producții special concepute pentru această ediție.

Proiectul Artiști români în prim-plan va continua până la deschiderea expozițiilor de pe 1 octombrie. De asemenea, se va intensifica și pe parcursul Bienalei, până pe 14 noiembrie. Expozițiile vor cuprinde o serie de spații simbolice ale orașului Timișoara, dar și câteva inserturi-surpriză.

Sursa foto: Art Encounters

Joan Collins își vinde super apartamentul din Manhattan. De ce are nevoie de bani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre