Încercați să achiziționați cremele pentru față doar de la firme specializate. În caz contrar, veți da mai mulți bani pe medici.
Atenție la cremele de față cumpărate de pe Internet. Pot fi pline de mercur!
Mai mulți oameni de știință afiliați unui grup de lucru care reunește 110 ONG-uri din domeniul sănătății au publicat cu ceva timp în urmă un studiu privind produsele cosmetice vândute on-line din 15 țări. Au fost luate la puricat timp de 13 luni un număr de 271 de produse, timp de 13 luni.
Rezultatul nu a fost deloc dorit, pentru că mai mult de jumătate s-a demonstrat că sunt contaminate cu mercur în cantități mai mari decât limita admisă. Din nefericire, acest metal are efecte grave asupra sănătății și poate dăuna sistemului nervos.
Cea mai mare concentrație de mercur o conțin cremele care albesc tenul și combat ridurile
Cele mai periculoase sunt cele care combat ridurile, dar și cele care albesc tenul, ale căror ingrediente sunt controversate. De altfel, în Uniunea Europeană, cosmeticele care au mercur sunt interzise.
Pe de altă parte, în Statele Unite ale Americii sunt permise doar cele care au 1 miligram/litru. Din nefericire însă, în țările din Asia nu există reglementări clare cu privire la acest metal toxic.
Cât de periculos poate fi mercurul
Potrivit specialiștilor, mercurul este utilizat în multe creme destinate tenului pentru că reduc ridurile, pistruii și petele, blocând totodată și producția de melanină. Numai că odată ce veți folosi aceste creme, acest metal va intra rapid în organism. Iar mercurul este un metal radioactiv, extrem de periculos care, odată ingerat, poate provoca nu doar alergii, ci și probleme cu rinichii și cu sistemul nervos.
Dacă aveți simptome precum tremur nervos, probleme de concentrare, probleme de memorie sau cu echilibrul sau respirația sau slăbiciune musculară apelați de urgență la medic. De asemenea, când cumpărați o cremă citiți cu atenție eticheta să nu conțină mercur.
Sursă foto: ROmedic
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook