Tartă creme brulee cu fructe

Tartă creme brulee cu fructe
Tartele sunt printre preferatele noastre. Sunt prăjituri cu un aspect deosebit, cu care nu prea poți greși. Sunt simplu de preparat.

Prezentăm azi rețeta pentru o Tartă creme brulee cu fructe. Conține mango, căpșuni și alte bunătăți.

Ingrediente

500 gr făină

500 gr unt

500 gr zahăr pudră

sare

12 ouă de găină

2 păstăi de vanilie

500 ml l frișcă lichidă La Dorna (24% – 32% grasime)

7 buc. mango coapte

100 gr căpșuni

100 gr zmeură

50 gr coacăze roșii

50 gr mentă

microgreens de mazăre

50 gr alune de pădure

Mod de preparare Tartă creme brulee cu fructe

Într-un bol, se amestecă 500 grame de făină cu 500 grame de unt şi 100 grame de zahăr până se omogenizează, după care se adaugă puţină apă, pentru consistență. Se introduce bolul la frigider pentru 10-15 minute.

Aluatul se scoate de la frigider şi se întinde într-o foaie care se decupează şi se îmbracă cu decupajele, interiorul formelor de copt, tapetate cu hârtie. Peste baza aluatului se presară boabe de fasole, şi se dau formele la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade.

Se decojeste mango, iar pulpa, fără seminţe, se trece prin blender împreună cu puţin zahăr până rezultă un piure fin. Se bat ouăle cu 200 gr zahăr, până se omogenizează apoi se încorporează în ele piureul de mango şi, treptat, smântâna. După omogenizare compoziţia se trece prin sită pentru a evita eventualele cocooloase. Compoziţia se toarnă în formele coapte şi se dau din nou formele la cuptorul preîncălzit la 135 de grade, timp de 10-12 minute.

Între timp, se pune pe aragaz o oală în care se caramelizează 220 grame de zahăr, cu păstăile de vanilie şi foarte puţină apă. Se scot formele din cuptor, se lasă la răcit, după care se toarnă sosul caramel deasupra. Se așază pe farfurii și se decorează cu fructele proaspete, menta și microgreens.

Sursa: Chefi la cuțite

Chef Cătălin Scărlătescu, amănunte picante despre viața sentimentală. Cum le ia mințile femeilor