Tartă cu mere în stil englezesc

Tartă cu mere în stil englezesc
Cele mai la îndemână rețete de desert sunt cele cu mere, de la tarte, la plăcinte, brioșe sau checuri, iar un tânăr concurent de la „Chefi la cuțițe”, i-a surprins pe cei trei chefi cu rețeta: Tartă cu mere în stil englezesc.

Direct din țara sa adoptivă, un concurent a preparat o Tartă cu mere în stil englezesc. Este vorba de nimeni altul decât Florin Marin, tânărul care s-a căsătorit în Marea Britanie cu un preot de 81 de ani și a făcut show la Chefi la cuțite” și într-un sezon anterior, dar și în sezonul 8.

Ce ne trebuie pentru rețeta de tartă cu mere în stil englezesc

Pentru stratul de mere: 1 kg mere verzi

150 gr stafide

1 linguriță scorțișoară

200 gr zahăr brun

50 gr unt

Pentru aluat de tartă: 500 gr făină

200 gr unt cu peste 82% grăsime

50-100 ml apă rece

150 gr zahăr

1 praf de sare

coaja de la o lămâie

căpșuni pentru decor

înghețată de vanilie

sos de coacaze

Mod de preparare

Se curăță merele de cotoare se feliază și se stropesc cu puțină zeamă de lămâie. Se pune zahărul brun la caramelizat, se adaugă untul, apoi merele și se amestecă până când sunt bine caramelizate. Se adaugă scorțișoara și stafidele și se lasă la temperat.

Pentru aluat de tartă, se cerne făina, se amestecă cu coaja de lămâie răzuită fin, un praf se sare și zahărul, și se adaugă untul rece tăiat în cuburi mici Se frământă cu ajutorul degetelor un aluat nisipos a cărui consistență se potrivește cu puțină apă rece.

Se ung patru boluri ramekin cu unt și se așază la baza lor compoziția de mere. Deasupra se presară aluatul sfărâmat. Se coace delicioasa tartă cu mere în stil englezesc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Se servește cu înghețată de vanilie și căpșuni proaspete.

Sursa: Chefi la cuțite

A prezis munca de acasă, noi tipuri de iubire, clonarea și Internetul

Recomandarile noastre