A prezis munca de acasă, noi tipuri de iubire, clonarea și Internetul

A prezis munca de acasă, noi tipuri de iubire, clonarea și Internetul
Acum 50 de ani, a apărut o nouă disciplină, futurologia. Un american a uimit întreaga lume pentru că făcea previziuni despre viitor într-un mod foarte convingător. El a prezis munca de acasă, noi tipuri de iubire, clonarea și Internetul.

Cartea ”Șocul viitorului”, scrisă în 1970, a uimit întreaga lume. Este atât de convingătoare încât a fost publicată în 50 de țări, în peste 15 milioane de exemplare. A urmat ”Al Treilea Val” (1980) și alte cărți cu previziuni despre viitor. Alvin Toffler a ajuns consultant pentru comunitățile militare și de spionaj din lume.

Mai mulţi lideri mondiali s-au declarat inspiraţi de scrierile sale şi chiar l-au consultat în anii 1980.

Celebrul  Alvin Toffler  a prezis munca de acasă, noi tipuri de iubire şi clonarea

Alvin Toffler  a prevestit multe evoluţii sociale, economice şi tehnologice, încă din anii ʹ70. Cărțile lui, ”Șocul viitorului” și ”Al Treilea Val” au avut un impact extraordinar în întreaga lume.

Scriitorul și futurologul american a anunțat clonarea, accelerarea transmiterii informaţiilor şi apariţia căsătoriilor gay. A popularizat, de asemenea, expresia „exces de informaţie”, scrie evenimentulistoric.ro.

Lucrările sale au anticipat „explozia” calculatoarelor, au făcut referiri la „agenţii electronici”, „realitatea virtuală”, „reţele electronice” cu aproximativ două decenii înainte ca acestea să devină parte a cotidianului.

În 2010, formula predicţii pentru următorii 40 de ani. A susținut că femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante, amplificarea migraţiei musulmane către Occident. Mai spunea, printre altele, că activitatea la birou nu va mai fi de actualitate.

A descris VCR-ul înainte ca acesta să fie descoperit, a vorbit despre Internet şi despre televiziunea prin cablu.

Alvin Toffler  a prevestit multe evoluţii sociale, economice şi tehnologice în cărțile lui, ”Șocul viitorului” și ”Al Treilea Val”

Cine a fost Alvin Toffler

Şocul viitoruluiPublicistul şi futurologul american Alvin Toffler s-a născut la 4 octombrie 1928, la New York, unde a absolvit şi universitatea, în 1949.

Redactor la diverse publicaţii, a fost corespondent la Casa Albă şi consultant în afaceri, membru al Şcolii de Cercetări Sociale.

Din 1960 s-a dedicat scrisului. A făcut numeroase călătorii de documentare împreună cu soţia sa, Adelaide Elizabeth „Heidi” Farrell. Erau preocupați de schimbările sociale de pe mapamon.

„O nouă civilizaţie este pe cale de apariţie în vieţile noastre, şi peste tot oamenii orbi încearcă s-o oprească. Această civilizaţie nouă aduce cu sine noi tipuri de familie, alte stiluri de muncă, de iubire şi de viaţă. O nouă economie, noi conflicte politice şi, dincolo de toate acestea o conştiinţă modificată.

Elemente ale acestei civilizaţii noi există de pe acum. Milioane de oameni îşi acordă vieţile cu ritmurile de mâine. Alţii, îngroziţi de viitor, preferă fuga disperată şi zadarnică în trecut şi încearcă să restabilească lumea muribundă care le-a dat naştere. Zorile acestei noi civilizaţii sunt cel mai exploziv fenomen din cursul vieţilor noastre”. (Alvin Toffler, „Al treilea val”, 1980)

Și următoarele cărți au avut mare impact. A scris mai multe volume de analiză politico-socială şi de economie globală, unele împreună cu soţia sa. După ”Al treilea val” (1980), a scris ”Puterea în mişcare” (1990), ”Război şi anti-război” (1995), ”Crearea unei noi civilizaţii” (2006).

Mai mulţi lideri mondiali, printre care ultimul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov şi fostul secretar general al partidului comunist chinez Zhao Ziyang, s-au declarat inspiraţi de scrierile sale şi chiar l-au consultat în anii 1980.

A murit la 27 iunie 2016, la Los Angeles, la vârsta de 87 de ani. Sursa: evenimentulistoric.ro


Profeția secretă a Fecioarei Maria de la Fatima. ”Milioane de oameni vor muri”

Profeții atribuite lui Nostradamus pentru 2021. O fi adevărat?

Recomandarile noastre