Eugen Barbu era ziarist când a văzut-o prima dată pe Marga Butuc pe scenă. A urmărit-o mult timp, până când și-a luat inima în dinți și a făcut primul pas.

Cum a cucerit-o Eugen Barbu pe Marga Barbu

Scriitorul Eugen Barbu avea 32 de ani când a văzut-o prima dată pe actrița Marga Butuc, care avea atunci 27 de ani. Pianista din filmul „Vultur 101“ (1956) a fost chipul care l-a impresionat pe Eugen Barbu, înainte de a o cunoaşte. A urmărit-o apoi pe scena de la Teatrul Nottara.

Prin 1960, juca în rolul Roxanei din „Cyrano de Bergerac“. ”În seara premierei m-am trezit cu un coş mare de liliac alb. Rămăsesem fără vorbe: în plină iarnă, că era în februarie, să primesc liliac alb. Coşul mai avea un bileţel cu semnătura lui, pe care scria «Succes». Nu era omul vorbelor multe. Îmi spunea mereu că un scriitor care scrie mult nu vorbeşte mult“, a povestit Marga Barbu. Scriitorul mai fusese căsătorit și trecuse printr-un proces de divorț urât.

Și Marga Butuc fusese căsătorită de două ori, cu un inginer, apoi cu actorul Constantin Codrescu. Ambele mariaje au eșuat.

Însă, mariajul cu Eugen Barbu a durat 33 de ani, până în 1993, când el a decedat. Au trăit frumos, s-au iubit, s-au ocrotit unul pe altul. După moartea lui, pensionată fiind, a mai trăit vreme bună într-o casă boierească frumoasă de pe strada Mihai Eminescu din Bucureşti.

La rândul său, Eugen Barbu a scris pe bandă rulantă scenarii de film pentru soția lui iubită. I-a creat rolurile Anița din seria „Haiducilor” și Agatha Slătineanu din seria „Mărgelatu”, în care artista a jucat alături de Florin Persic.

Eugen Barbu, biografia

Eugen Barbu a fost un romancier celebru, pamfletar redutabil, redactor-şef al revistei „Luceafărul“ şi ulterior director al publicaţiei „Săptămâna Culturală a Capitalei“. Eugen Barbu a avut o influenţă considerabilă, decenii la rând, asupra forurilor de partid şi de stat. Dar şi asupra cinematografiei autohtone. „Patronul“, aşa cum îi spuneau apropiaţii, s-a implicat permanent şi în disputele de culise şi organizatorice ale cinematografiei româneşti. După 1990, a înființat împreună cu Corneliu Vadim Tudor revista ”România Mare”.

A murit la 69 de ani, pe 7 septembrie 1993.

Marga Barbu, biografia

Marga Barbu se numea, de fapt, Margareta-Yvonne Butuc. A fost o fetiță timidă care dorea să devină balerină. Însă, destinul ei a fost altul. A devenit Marga Barbu, o mare actriță, iubită de bărbați celebri.

S-a născut la 24 februarie 1929, la Ocna Șugatag, în Maramureș. Tatăl ei era directorul salinelor din localitate, iar mama fusese balerină cu studii la Viena. Prima ei mare dragoste a fost baletul, dar medicii i-a descoperit o afecțiune la inimă, așa că s-a înscris la Facultatea de Filosofie și la Teatru. A absolvit Institutul de Teatru din București în 1950, iar din 1952 și până la pensionarea sa, în 1993, a fost actriță la Teatrul Nottara. După 1990, nu a mai jucat în nici un film, din pricina vârstei înaintate și a problemelor de sănătate.

Marga Barbu a murit la 31 martie  2009, din pricina unei suferinţe cardiace mai vechi, la 80 de ani.


Selly, îndrăgostit de o vloggeriță. Cum arată iubita

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp