Atenție! Pomul de Crăciun vă poate îmbolnăvi. Sindromul „Bradul de Sărbători” apare tot mai des

Atenție! Pomul de Crăciun vă poate îmbolnăvi. Sindromul „Bradul de Sărbători” apare tot mai des
Numărați zilele până sosește Moș Crăciun cu darurile? Grăbiți-vă să achiziționați bradul care vă face cu ochiul, dar fiți atenți la ce cumpărați.

Brad sau molid? Cu siguranță, prima variantă e cea mai potrivită. Dar pentru asta trebuie să știți să faceți diferența.

Atenție! Bradul de Crăciun vă poate îmbolnăvi

Nu există Crăciun fără bradul împodobit. Dar pentru a nu vă trezi când vă e lumea mai dragă cu crengile căzute prin casă, e bine să știți ce cumpărați. De aceea, aveți nevoie să știți care e diferența între un brad și un molid. Specialiștii vă recomandă ca atunci când achiziționați un brad, să fiți foarte atenți, în primul rând ce culoare are trunchiul. Dcă aceasta este brun cenușie, puteți fi convinși că ați cumpărat ce trebuie. Dacă însă culoarea trunchiului este brun roșcată, fiți convinși că ați luat un molid.

Bradul are crengile mai scurte și mai bogate în frunze, la molid sunt mai lungi

De asemenea, trebuie să fiți foarte atenți la forma crengilor și a frunzelor. Trebuie să țineți cont de faptul că un brad are crengile mai scurte și mai bogate în frunze, iar molidul crengile și frunzele mai lungi. În plus, frunzulițele bradului sunt orientate pe același plan, iar la molid în toate direcțiile.

Frunzele de brad nu înțeapă niciodată

De asemenea, atunci când cumpărați un brad, strângeți în palmă o creangă. Niciodată frunzele de brad nu înțeapă. Dacă însă frunzele sunt țepoase, aveți de-a face cu un molid de toată frumusețea.

Simptomele care trebuie să vă îngrijoreze

Chiar dacă pare greu de acceptat, dar bradul de Crăciun vă poate aduce probleme de sănătate. În perioada sărbătorilor de iarnă apare sindromul bradului de Crăciun, caracterizat prin simptome ca strănut, rinoree, ochi apoși, mâncărimi în zona nasului, tuse, dureri în piept, insomnie și chiar pierderea respirației.

Este un fel de alergie care se poate instala la toate vârstele ca urmare a mucegaiului ce apare pe pom. De aceea, specialiștii recomandă ca înainte de a instala bradul în casă să-l spălați bine și să-l lăsați să se usuce. De asemenea, ca să alungați alergenii din cameră, folosiți un purificator de aer.

Sursă foto: revistadinlemn