Ați mâncat ciorbă de babic? Vă arată Cristi Tabără cum se face

Ați mâncat ciorbă de babic? Vă arată Cristi Tabără cum se face
Celebrul cârnat buzoian babic este vedetă azi. Va deveni un ingredient în ciorbă. Cristi Tabără ne arată cum se face, azi, la „Exclusiv în România”, la TVR 1, de la ora 17.00.

Cristi Tabără continuă să ne prezinte locuri, obiceiuri și lucruri mai puțin cunoscute din toată țara. A ajuns în ținutul Buzăului unde a găsit cea mai veche biserică rupestră din țară, o colecție de telefoane vechi și cioarba de babic.

De unde vine numele stațiunii Monteoru. Ne spune Cristi Tabără

Cristi Tabără și echipa sa continuă explorarea ținutului Buzăului. A filmat cea mai veche biserică rupestră din țară, a aflat povestea familiei ce a dat numele stațiunii Monteoru. Apoi a vizitat și colecția impresionantă de telefoane. „Exclusiv în România” se vede duminică, 18 aprilie, de la ora 17.00, la TVR 1.

Echipa „Exclusiv în România” rămâne, pentru încă o săptămână, în minunata zonă a Buzăului. Cristi Tabără a găsit aici clădiri unicat, poveștile fascinante și obiceiurile inedite.

Începutul emisiunii surprinde echipa emisiunii la Sărata Monteoru, localitatea care a dat numele Culturii Bronzului din preistorie. Fascinantă poveste a familiei Monteoru, una dintre cele mai bogate familii din țară din afaceri cu petrol și ape minerale.

Reprezentant al marii burghezii a secolului al XIX-lea, Grigore Monteoru a construit la Sărata o fabrică de uleiuri minerale. Apoi a ridicat o biserică, o școală primară, o școală de meserii, localul primăriei, un spital, o farmacie.

Nu s-a oprit aici. A făcut un oficiu poștal, gara și locuințe pentru personalul angajat la sonde și la mina de petrol. Toate acestea pe terenuri deținute de familia sa. Stațiunea balneară întemeiată astfel și-a schimbat ulterior numele, pentru a-l cuprinde și pe al său.

La Aluniș, echipa „Exclusiv în România” a filmat cea mai veche biserică rupestră din România

Ați mâncat ciorbă de babic? Vă arată Cristi Tabără cum se face

La Aluniș, echipa „Exclusiv în România” a filmat cea mai veche biserică rupestră din România, unde încă se slujește. Pe urmă, s-a dus la noul Muzeu al Chihlimbarului de la Colți.

La Muzeul Județean Buzău au descoperit o inedită colecție, de telefoane, de la începuturi și până în prezent. Peste 300 de telefoane de toate tipurile îi așteaptă pe pasionați să le cunoască întreaga evoluție.

Telefonul de la care Gheorghe Gheorghiu Dej își transmitea ordinele subalternilor

Printre aparate se află și unele ce au aparținut unor personalități celebre. Telefonul de la care Gheorghe Gheorghiu Dej își transmitea ordinele subalternilor se numără printre ele.

La final, îi însoțim pe Cristi Tabără și echipa sa la Berca, pentru a găti și, mai ales, pentru a degusta o spectaculoasă ciorbă de babic.


Locuri sacre pe vremea dacilor, explorate la „Exclusiv în România”

Ce sfânt a dat lumii calendarul din zilele noastre. La ”Exclusiv în România”