Din cele mai vechi timpuri, oamenii de știință au încercat să analizeze și să deslușească cât mai bine visele. De ce visăm? Specialiștii spun că odată cu visele se consolidează memoria pe termen scurt și informațiile pe termen lung. O altă teorie ar fi că visele sunt o extensie a conștiinței umane.
Și pentru că oricine simte nevoia să dezvăluie altcuiva ce a visat, numerologul Mihai Voropchievici vă sfătuiește să faceți acest lucru după ora 12.00. Există și o explicație. Specialistul spune că odată ce visăm ceva urât, nu se va împlini nimic dacă vom ține cont de acest lucru. „Nu povestim visul decât după ora 12 ziua. Altfel, se întâmplă”, a explicat Mihai Voropchievici în cadrul emisiunii „Adevaruri Ascunse”, de la Antena 3.
Sfaturi să nu mai visați urât
Multă lume se plânge în ultima perioadă de faptul că visele urâte le fac noaptea un coșmar. Oamenii de știință spun că aceste coșmaruri sunt date în primul rând de stres și anxietate, de aceea ar fi bine să îndepărtăm cât mai mult aceste sentimente.
Încercați să practicați respirația profundă, să reduceți cerințele la locul de muncă și acasă și să vă luați cât mai multe pauze. De asemenea, cultivați cât mai mult posibil relațiile pozitive. Dacă aveți un coșmar și vă treziți brusc, faceți ceva relaxant care vă va ajuta să adormiți mai repede.
Nu vă gândiți la visele rele
Psihologii susțin că nu e bine să vă gândiți tot timpul la visele terifiante, pentru că nu vom face altceva decât să agravăm situația. Dacă însă coșmarurile se repetă mai mult de odată pe săptămână și acest lucru vă afectează viața, apelași la ajutorul medical. Un specialist în medicina comportamentală a somnului, un clinician cu pregătire și experiență în terapiile de somn pentru coșmaruri și insomnia este tot ce aveți nevoie ca să scăpați de această problemă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook