Au trecut extratereștrii prin Ardeal? Cine altcineva putea lăsa în urmă un obiect atât de ciudat. Unul din oamenii care au cercetat acel obiect era specialist în nave spațiale. El a ajuns la concluzia că acel obiect reprezintă de fapt talpa de aterizare a unui obiect zburător de dimensiuni mici.
Au trecut extratereștrii prin Ardeal?
Un obiect ciudat a fost numit ”talpa de robot”, dar toți experții care l-au studiat nu găsesc o explicație.
În 1973, câţiva muncitori din Aiud au descoperit trei obiecte miserioase. Oamenii lucrau la o carieră de nisip, iar cele trei obiecte misterioase erau îngropate la 10 metri în pământ. Au chemat un specialist, care a identificat două dintre corpuri. A spus că este vorba despre fosile de mastodonți, însă despre cel de-al treilea nu a putut să spună nimic. Nici la aproape 50 de ani de atunci, cercetătorii nu au descoperit provenienţa obiectului.
Mulţi s-au grăbit să spună că este vorba de o rămăşiţă a unei nave extraterestre.
„Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm şi gros de 7 cm. Prezenta două goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă penetra către baza celuilalt, perpendicular.
Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a părţii sale inferioare, efect ce părea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat. Pe suprafaţa sa inferioară cât şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice. Toate detaliile remarcate sugerau faptul că piesa a facut parte cândva dintr-un ansamblu funcțional şi că a fost pierdută dintr-un motiv oarecare, în albia de atunci a râului“, a scris inginerul Florin Gheorghiţă, în cartea „Enigme în Galaxie“, apărută în anul 1983.
Obiectul a fost studiat de experți
Obiectul a fost analizat la Institutul pentru Fizica Atomică de la Măgurele, apoi în Elveţia.
Mai mulţi specialişti au declarat că ar avea o vechime de 250.000 de ani, însă datele de laborator indică faptul că obiectul ar avea între 400 de ani şi 80.000 de ani. „Călcâiul“ de la Aiud este şi astăzi în custodia Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca. Însă și fosilele sunt inexplicabile. Mastodonții au fost fapturi dispărute de peste un milion de ani de pe planetă. În cele din urmă, au căzut de acord că ar fi oase de rinocer lânos care ar fi trăit în urmă cu 10.000 – 80.000 de ani în urmă.
Obiectul metalic cu formă de ciocan a dat de furcă experților. Nu forma obiectului metalic era neobișnuită, ci materialul din care era alcătuit. Obiectul este format din 12 tipuri diferite de metale, dar unul singur era cel principal, aluminiul.
Aluminiul este un metal care a fost descoperit abia în anul 1875. La sfârșitul secolului al 19-lea a fost prelucrat pentru prima oară termic, astfel încât să se poată alcătui obiecte din el. Până atunci aluminiul exista doar în natură sub formă de mineral.
În plus, obiectul găsit era acoperit cu un strat de oxid mai gros de un milimetru. Însă, aluminiul se oxidează în prezența oxigenului cu un strat foarte, foarte subțire. Un milimetru de oxid pe un obiect de aluminiu înseamnă foarte mult, deci acel obiect descoperit era foarte vechi.
În decursul anilor, au existat nenumatare ipoteze despre sursa de proveniență a ,,călcâiului de la Aiud”. Unii cercetători consideră că ovalitatea aliajului și golul cilindric din partea din spate ar putea dovedi că obiectul face parte dintr-o navă spațială extraterestră. Misterul obiectului este conferit de faptul că este un aliaj de proveniență manufacturală, și nu naturală, proces inexistent pe Pământ acum 250.000 de ani.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook