48.000 de tablete încep să fie distribuite elevilor și profesorilor din Sectorul 1, pentru a putea începe școala în bune condiții.

Primarul Dan Tudorache făcuse o promisiune și a avut mai multe intervenții pe această temă: „Oferim tablete tuturor elevilor pentru că noi considerăm că toți trebuie să aibă aceleași șanse și să pornească în viață de la același nivel”.

Acum Primăria anunță că, de azi, toți elevii și toate cadrele didactice din Sectorul 1 vor intra în posesia tabletelor necesare în anul școlar 2020/2021. Este vorba despre toți copiii de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a care învață în unitățile de învățământ din Sectorul 1, indiferent de domiciliu, împreună cu dascălii lor. Astfel, Primăria Sectorului 1 este pregătită pentru începerea noului an școlar, în orice scenariu care va fi aplicat: scenariul verde – toți elevii la școală, scenariul galben – jumătate dintre elevi la școală, jumătate online, sau scenariul roșu – toți elevii acasă, în fața tabletelor.

„Educația tuturor copiilor noștri este foarte importantă și nu vom face, în acest sens, niciodată rabat de la alocarea de resurse, timp și atenție. Oferim tablete tuturor elevilor pentru că noi considerăm că toți trebuie să aibă aceleași șanse și să pornească în viață de la același nivel. Pentru a investi cu succes în viitor, avem datoria să nu accentuăm diferențe, privilegii, ierarhii”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Administrația locală a Sectorului 1 le va asigura elevilor și profesorilor inclusiv conectarea la internet a tabletelor pentru următorii doi ani.

Toate tabletele au fost achiziționate deja, sunt în depozit și vor fi distribuite, începând de azi, 9 septembrie, părinților elevilor, pe bază de semnătură.

„Achiziția tuturor tabletelor a fost făcută cu fonduri de la bugetul local și cu aprobarea prealabilă a Consiliului Local. Pentru noi sănătatea și educația sunt domenii strategice, de prioritate națională, și acționăm ca atare”, a mai precizat edilul Dan Tudorache la o întâlnire cu presa.

Bobiță, Celentano și Firicel au ”bătut” tot. Serialul Las Fierbinți, lider de audiență

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp