Au fost sute de pretendenți la marele premiu de la Chefi la cuțite. În cele din urmă, au rămas nouă, iar marți, 15 iunie, am aflat cine sunt cei trei finaliști. Fiecare chef are un concurent în marea finală. Vor ajuta în finală concurenții ieșiți în concurs. Va fi show!

Chefi la cuțite dă azi Farfuria de Aur

Chefi la cuțite, sezonul 9, se va încheia astăzi, 16 iunie. Au fost scene foarte tensionante și emoționante, atât pentru concurenți, cât și pentru chefi.

Sorin Bontea și-a vopsit părul în culoarea verde ca să spargă ghinionul, iar echipa lui Florin Dumitrescu și-a ojat unghiile în albastru. S-au legat prietenii care, probabil, vor dura mult și după încheierea show-ului.

Marți, 15 iunie, cei nouă semifinaliști au avut de preparat o rețetă care să fie ca o semnătură, care să îi reprezinte. Cel mai mic punctaj a fost 13, din 15 posibile. Chefii s-au declarat mulțumiți de nivelul la care au ajuns concurenții, unii cotați cu puține șanse, și i-au aplaudat îndelung. Toți au avut o surpriză, când Gina Pistol a venit chiar înainte de a naște pentru a le ura succes tuturor.

Miercuri, 16 iunie, cei trei finaliști vor găti împreună cu ceilalți concurenți, eliminați din concurs. La sfârșitul probelor, vom afla cine va primi Farfuria de Aur și 30.000 de euro.

Se știa câștigătorul de 2 săptămâni

Potrivit contului @viperele_vesele, câștigătoarea ar fi o femeie, Narcisa Birjaru, iar aceasta ar fi fost deja aleasă. Iată ce susține sursa. „Cu două zile înainte de finală, s-au stabilit/impus meniurile pentru fiecare finalist. Elenei și lui Cătălin li s-a interzis, cu desăvârșire, să gătească vită, motiv pentru care au fost constrânși să gătească pește!

Nu vă impacientați, că main course-ul finalei nu a fost văduvit de vită, căci Narcisa Birjaru a fost singura care a avut dezlegare la vită, cu un meniu gătit și conceput de Alex (fost coleg de echipa, cuțitul de aur din echipa verde – n.r.)!

Când vreodată peștele câștigă în fața vitei?! Gustul minunatei tocane țigănești, rămas impregnat încă din battle-ul 6 în memoria întregii producții ale emisiunii Chefi la Cuțite, dar și pe fondul evenimentelor colorat de scandaloase, care au ținut prima pagină a ziarelor în decembrie 2020 – ianuarie 2021, a decis câștigătorul competiției” scrie pe pagina de Instagram sus-citată.

Contul de Instagram citat a mai explicat și cum va arăta finala, despre care susține că va fi una de care se va bucura doar câștigătoarea.

„Finala Chefi la Cuțite, sezonul 9, va rămâne, sunt convinsă, în memoria colectivă, ca o ofensă adusă bucătarilor concurenți în această emisiune! Așadar, după nouă sezoane, echipa de producție a A1 a descoperit prima femeie câștigătoare a emisiunii și anume NARCISA BIRJARU.

Premierea câștigătoarei a avut loc în tăcerea și consternarea tuturor. Regia o să v-o arate pe Narcisa bucurându-se doar alături de iubit și felicitată, de nevoie, de un Scărlătescu automatizat, fiindcă niciun alt concurent prezent în ziua finalei nu a avut puterea să se bucure, nici măcar colegii ei!”, se încheie postarea de pe rețeaua de socializare, așa cu retetesivedete.ro a scris pe 1 iunie.

Cine sunt finaliștii de la Chefi la cuțite

Primul finalist a fost desemnat Cătălin Amarandei în vârstă de 28 de ani, bucătar de meserie. Tânărul a profesat în țară, dar și în multe restaurante din străinătate. El a venit la Chefi la cuțite hotărât să câștige competiția.

Concurentul a început să-și câștige singur banii la vârsta de 14 ani. Ambițios și muncitor, el și-a încercat norocul în mai multe țări și a avut parte de dezamăgiri uriașe.  Tânărul a povestit în audiții cum a fost păcălit cu o ofertă de muncă în străinătate, ce s-a dovedit a fi o înșelăciune. Dezamăgirea respectivă nu l-a făcut să dea înapoi de la alte provocări și după ce a muncit o vreme ca bucătar și a făcut cursuri de calificare, a ajuns să profeseze în numeroase state.

„Am lucrat în Marea Britanie la un restaurant cu specific franțuzesc, am primit un job ca sous chef la un hotel super mișto. Experiența e super faină, vedeai diferența de mentalitate dintre angajatorul străin și cel român. Nu se compară modul în care înveți gastronomie acolo cu cel de aici.

Cătălin Amarandei este din în echipa lui Florin Dumitrescu la Chefi la cuțite

Am realizat că asta vreau să fac, să gătesc, așa că am plecat în Dublin, într-un steakhouse. Am plecat la trei rozete, pe coasta Oceanului, am primit o ofertă. Am semnat apoi un contract cu o familie înstărită din Saint Tropez, să le gătesc. Am început în 2016 și lucrez și în prezent”, a dezvăluit Cătălin Amarandei.

Cătălin Amarandei este din în echipa lui Florin Dumitrescu la Chefi la cuțite și a avut un parcurs constant, cu punctaje mari. El a decis să participe la Chefi la cuțite pentru a demonstra că este un bucătar talentat și poate ajunge departe în concurs.

Cine este Narcisa Birjaru, al doilea finalist

Tânăra în vârstă de 24 de ani a intrat în competiție cu multă ambiție și cu dorința de merge cât mai departe în concurs. Ceea ce s-a și întâmplat. A surprins de fiecare dată cu preparate foarte gustoase, făcute după rețeta luʹ mamaie.

Narcisa a mărturisit că a făcut mari sacrificii pentru a deveni bucătar

A intrat în concurs cu un hamburger uriaș și foarte gustos, dar a gătit și tocăniță țigănească și prăjitura luʹ mamaie.

Narcisa Birjaru a venit la audiții însoțită de soțul ei, de care o leagă o poveste de dragoste foarte frumoasă. Tânăra de etnie romă a povestit că s-a măritat la scurt timp după ce a terminat școala generală, la 14 ani. Narcisa a mărturisit că a făcut mari sacrificii pentru a deveni bucătar. Este din echipa lui Cătălin Scărlătescu.

Elena Matei, cea mai tânără concurentă

Elena Matei are o poveste de viață cutremurătoare. Tânăra de 22 de ani a trecut prin clipe foarte grele. Cu mama ei plecată la muncă în Austria, a fost crescută de tatăl ei, la Ploiești. Când avea doar 15 ani și-a pierdut tatăl într-un accident de motocicletă. Elena Matei de la Chefi la cuțite avea să rămână singură în țară.

Elena Matei are o poveste de viață cutremurătoare

Elena Matei a fost nevoită să se descurce singură, dezvăluind că nu și-a dorit să fie o persoană ca toate celelalte. „Eu am fost mai mereu singură. De când mă știu am stat mai mult singură și eu mi-am dat singură putere. Nu am vrut să fiu un om oarecare, am vrut să ies din tipare”, a povestit concurenta, scrie a1.ro.

Candidata luptă pentru trofeul de la Antena 1 în memoria regretatului ei tată, care ar fi mândru de parcursul ei în această competiție culinară și nu numai.


Chefi la Cuțite stârnește controverse. Cine ar fi câștigătorul competiției

Prăjitura lui mamaie, desertul cel mai apreciat la Chefi la cuțite

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp