Cine a gătit sau a mâncat file de lup de mare cu risotto primavera? Asta a comandat chef Florin Dumitrescu și a reușit să elimine un concurent de la show-ul culinar ”Chefi la cuțite”. A fost ultimul duel și am aflat primii semifinaliști.

Chefi la cuțite cu suspans

Chefi la cuțite se apropie de final. Ultimul duel sezonul 9 al emisiunii s-a terminat cu o pierdere neașteptată și extrem de dureroasă pentru chef Sorin Bontea. Concurenții au fost supuși la grea încercare și tensiunile au atins cote maxime. După un battle plin de surprize și un duel dificil, doi concurenți au fost eliminați de la „Chefi la cuțite”, chiar din echipa lui Sorin Bontea.

Probele sunt din ce în ce mai complexe. Concurenții trebuie să fie creativi, să stăpânească tehnicile din bucătărie și să fie rapizi. Chef Sorin Bontea a comandat mușchi de vită la grătar cu ciuperci și cartofi zdrobiți cu aromă de trufe. Rețeta a picat la Keed, Cătălin Amarandei și Florin Revesz.

Chef Florin Dumitrescu a ales file de lup de mare cu risotto primavera, comandă ce a ajuns la Victorina Matveev și Ștefan Borleanu. Chef Cătălin Scărlătescu a ales fileul de somon cu sos olandez, ciuperci oyster și conopidă gratinată, o rețetă ce a fost trasă la sorți de Rikito Watanabe (Riki), Elena Matei și Dorin Voiasciuc.

După duel, farfuriile au fost degustate de cei trei chefi care s-au declarat impresionați de ceea ce au descoperit. Rând pe rând, concurenții și-au aflat punctajul obținut în cadrul ultimului duel din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”. La final, din echipa verde au fost eliminați doi concurenți, spre marea surpriză a lui chef Sorin Bontea.

Cine a rămas în concursul Chefi la cuțite

„De data aceasta se pleacă acasă cu nouă puncte”, a fost vestea dată de Irina Fodor, după duel. Toate farfuriile au fost bune și chefii au mărturisit chiar faptul că s-au simțit „ca la o ieșire la restaurant. Totuși, farfuria care a plăcut cel mai mult a fost cea a lui Cătălin Amarandei. Acesta a devenit primul semifinalist din echipa albastră.

În semifinala „Chefi la cuțite” au intrat în mod automat cei trei concurenți din echipa mov, după ce au câștigat ultimul battle din sezonul 9. Apoi, duelul a decis și cine sunt ceilalți semifinaliști.

În semifinala „Chefi la cuțite” au intrat în mod automat cei trei concurenți din echipa mov, după ce au câștigat ultimul battle din sezonul 9

În ediția 46, difuzată în data de 13 iunie 2021, cei care au părăsit competiția au fost Dorin Voiasciuc și Victorina Matveev.

Au fost momente emoționante atât în platou, cât și în bucătărie. Cel mai afectat de această eliminare a fost Dorin Voiasciuc, acesta acceptând cu greu vestea și a plâns. Chiar și Sorin Bontea a fost înduioșat de suferința tânărului care și-a dorit din toată inima să ajungă în finala „Chefi la cuțite”.

“Mă bucur că am 3 concurenți în semifinală. Aici am vrut să ajung. Acum sunt pe picioarele lor”, a spus chef Cătălin Scărlătescu. Din echipa albastră a lui chef Florin Dumitrescu mai fac parte patru concurenți. Ștefan, Cătălin, Florin și Keed. “Vom face absolut tot ce ne stă în putință să câștigăm. Băieții din echipa albastră au demonstrat foarte mult de-a lungul sezonului că au sânge de Jedi (n.r. personaje fictive din saga Războiul stelelor). Nu am avut emoțiile astea pe care le am acum niciodată”, a declarat chef Florin Dumitrescu.

Așadar, în semifinala „Chefi la cuțite” 2021 îi vom vedea pe Alexandru Bădițoaia (Alex. cuțitul de aur al lui Scărlătescu), Narcisa Birjaru, Valentina Ioniță, Cătălin Amarandei, Keed, Ștefan Borleanu (cuțitul de aur al lui Florin Dumiterscu), Rikito Watanabe (Riki), Elena Matei și Florin Revesz.


Riki, japonezul de la Chefi la cuțite, aproape de semifinală. Cum arăta la 18 ani

Cine este concurentul cu părul verde de la Chefi la cuțite

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp