Balerinul Gigi Căciuleanu, despre familie și colegii de scenă

Balerinul Gigi Căciuleanu, despre familie și colegii de scenă
Gigi Căciuleanu s-a întâlnit cu dansul când avea 4 ani. Părinții săi l-au dus la cursuri de balet ca să se mai potolească din năzbâtii. După o repriză de plâns și o cerere în căsătorie a profesoarei sale, a început călătoria sa în lumea dansului. Este vedetă pe marile scene de pe mapamond de aproape 50 de ani.

Coregrafiile lui Gigi Căciuleanu au intrat în repertoriul operelor din Paris, Lyon și Avignon, Hamburg, Roma, Veneția, Cardiff, la Sao Paolo. Organizează turnee cu spectacolele sale de la Paris, la New York, la Berlin, Buenos Aires, Tokyo, Bruxelles. Românii l-au văzut rar. Îl puteți vedea, într-un interviu-eveniment, la „Rețeaua de Idoli”, în ediția de luni, 1 noiembrie de la ora 21:00. Este invitatul jurnalistei Irina Păcuraiu.

Belerinul Gigi Căciuleanu a dansat pe marile scene ale lumii, cu mari artiști ai dansului. Românii știu puține lucruri din viața internațională a românului celebru în lume, dar nu și în țara lui.

Belerinul Gigi Căciuleanu, celebru pe mapamond

Gigi Căciuleanu a creat pentru Maia Plissetkaia, marea balerină a lumii, spectacolul Nebuna din Chaillot. Spectacolul a fost prezentat la Espace Pierre Cardin din Paris. Apoi, obține cu același spectacol un enorm succes pe scena teatrului Bolșoi la Moscova.

Gigi Căciuleanu este un român prea puțin cunoscut în țară, dar celebru în întreaga lume. A devenit vedetă odată cu primul său rol important într-un spectacol de dans, acela de bufon, în care i s-a dat libertatea de a face ce gesturi și mișcări vrea el. De a improviza, spre deliciul spectatorilor.

Era doar un adolescent când a conștientizat faptul că, în demersul său de a-și manifesta libertatea prin dans, publicul îi fusese cel mai mare aliat. S-a dezvoltat ca dans actor, coregraf și regizor de teatru-dans rămânând fidel libertății în exprimarea artistică și publicului.

Pe Gigi Căciuleanu îl puteți vedea, într-un interviu-eveniment, la „Rețeaua de Idoli”, în ediția de luni, 1 noiembrie de la ora 21:00. Este invitatul jurnalistei Irina Păcuraiu.

Cine este Gigi Căciuleanu

Gigi Căciuleanu  s-a întâlnit prima oară cu dansul când avea 4 ani și părinții săi l-au dus la cursuri de balet ca să se mai potolească puțin din năzbâtii. După o repriză de plâns și o cerere în căsătorie a profesoarei sale, a început călătoria sa în lumea dansului.

Trăiește și creează în Franța din anul 1973, iar înainte de pandemie spectacolele sale de teatru coregrafic se jucau pe scene mari ale lumii. Legăturile lui artistice cu România au rămas și ele solide.

Gigi Căciuleanu vine la „Rețeaua de idoli”, ca invitat al jurnalistei Irina Păcurariu în ediția de luni, 1 noiembrie, de la ora 21:00. Emisiunea va fi în reluare vineri, 5 noiembrie, la ora 22:00, la TVR 2.

Dansatorul, coregraful și profesorul Gigi Căciuleanu a răspuns întrebărilor legate de profesie, familie, prieteni și colegii de scenă.

„Vom vedea una dintre cele mai personale marturisiri ale celebrului coregraf si dansator român si sunt fericită că a ales Rețeaua de idoli pentru a face publice cele mai intime fotografii de familie care îi desenează destinul de moștenitor al unei bunici botezate de ultimul țar al Rusiei”, spune realizatoarea Irina Pacurariu.