Bancuri în loc de Horoscop

Bancuri în loc de Horoscop
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! De aceea am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Șeful vameșilor avea cea mai beton soție dintre toți. Într-o zi, colegul de tură îi spune:

– Bă, vezi că nevastă-ta te înșală. În fiecare dimineață, când tu pleci la lucru, intră un bărbat la ea.

Bineînțeles că vameșul nu îl crede dar totuși se hotărăște să verifice. A două zi de dimineață se face el că pleacă la serviciu, iese afară și urmărește. Stă ce stă și odată vede un tip bine intrând la el în casă. Turbat, intră înăuntru, se duce, se uită sub pat:

– Aici nu e!

Se uită în dulap, la baie:

– Aici nu e!

Se duce în dulap la sufragerie, acolo, un tip cu 100 de euro în mână.

– Aici nu e!

***

La un institut pentru cercetarea comportamentului uman se propune drept experiment testarea creativității, a imaginației și se iau drept subiecți un român, un indian și un neamț. Îi introduc pe fiecare în câte o cameră goală, ermetic închisă, împreună cu două sfere mari de oțel și îi lasă acolo un an. După un an, se duc medicii și deschid ușa indianului. Îl văd pe indian în poziție lotus, concentrat, sferele pluteau. Deschid ușa germanului; ăsta scria niște formule pe pereți, cuplase bilele astfel încât să producă energie. Trec și la român; stătea întins și zice:

O sferă s-a stricat și una am pierdut-o.

***

-Nu știu ce să fac cu soțul meu, doctore. Vorbește în somn.

-Da, este un lucru neplăcut.

-Neplăcut? Puțin spus! Alaltăieri râdea de el tot Senatul.