Ne întrebăm dacă sentimentele față de familii se schimbă brusc, căci bebelușele schimbate la naștere au aflat după 20 de ani. Acum sunt puse în fața faptului de a lua decizii importante. Totul s-a declanșat după ce o tânără din Spania a descoperit că a fost schimbată la naștere cu un alt bebeluş. Fapta s-a petrecut în urmă cu aproape 20 de ani.
Bebelușele schimbate la naștere au aflat după 20 de ani
Nou-născutele au fost schimbate în anul 2002. Fetițele au venit pe lume la diferență de cinci ore, într-un spital din La Rioja. Amândoă erau în incubatoare deoarece s-au născut sub greutatea normală. Într-un moment de neatenție cineva le-a schimbat locul în dispozitive.
Una din cele două, acum o tânără în vârstă de 19 ani, a aflat din întâmplare, în anii adolescenței, în urma unui test ADN că nu este fiica celor pe care îi credea părinți, scrie apnews.com. Acum tânăra, în vârstă de 19 ani acum, care a descoperit că a fost dată părinților greșiți, cere despăgubiri de 3 milioane de euro de la autoritățile sanitare locale.
Noi teste ADN în așteptare
Cealaltă tânără implicată în schimbul de bebeluşi a fost informată despre situaţie. Aceasta a făcut imediat un teste ADN și așteaptă rezultatul. Momentan, ea nu a depus nicio plângere, a relatat ziarul El País. Tânăra vrea ca rezultatul unui test ADN să îi confirme identitatea părinţilor ei biologici. Între timp cazul celor două fete care au fost schimbate la naștere a ajuns în ancheta procurorilor.
Autoritățile sanitare dau vina pe o eroare umană pentru schimbarea la naștere a celor două fetițe. Ministrul Sănătății spaniol a declarat presei că e, probabil imposibil ca la aproape 20 de ani distanță să se poată stabili identitatea persoanei care a comis greşeala. Pe de altă parte, „ar fi imposibil ca astăzi să se repete aşa ceva”, deoarece procedurile de identificare a bebeluşilor au devenit „sigure şi fiabile”, a mai punctat ministrul Sănătății.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook