Beneficiile terapii prin yoga. Centrul Oncologie „Sfântul Nectarie” din Craiova este primul centru medical din România care a demarat un proiect ce ajută pacienții oncologici prin yoga. Terapia prin exercițiile de yoga a demonstrat într-o mulțime de studii occidentale că are un efect pozitiv asupra pacienților.

Este un centru privat, care vine în sprijinul bolnavilor de cancer. Conf. dr. Michael Schenker este cel care dirijează echipa medicală și are un rol important pentru dezvoltarea proiectului. Datorită acestui centru medical numărul pacienților care vor să lupte cu această boală crește și orașul Craiova devine un loc important pe harta medicală, conform ziarulsanatatea.ro

Beneficiile terapii prin yoga

Rezultatele benefice ale terapiei prin yoga au fost demonstrate într-o mulțime de studii. Onco-psihologul și psihoterapeutul Ramona Schenker, menționează că pacienții bolnavi de cancer au nevoie de un echilibru dintre trăirile emoționale și corpul lor.

Yoga ajută pacienții să depășească mai ușor efectele secundare ale diferitor tratamente pentru a lupta cu această boală. În așa fel, exercițiile de yoga calmează simptomele fizice și aduce o armonie în sufletul oamenilor. Mai adaugă că această terapie reduce anxietatea, depresia și insomnia, care, la fel, apar, în urma tratamentelor.

În așa fel, crește imunitatea și pacienții devin mai activi, crescând mobilitatea scheletului osos. Toate acest lucruri au un rol important pentru a împiedică boala să evolueze rapid. Iar pacienții emoțional se simt mai bine și scapă de frica legată de tratamente, medici, evoluția bolii și diferite investigații.

Potrivit concluziilor formulate la încheierea celui mai amplu studiu clinic realizat până în prezent, prin care cercetătorii au dorit să măsoare efectele acesteia asupra pacienţilor, yoga îmbunătăţeşte calitatea somnului şi a vieţii persoanelor care au învins cancerul.

„Această categorie de pacienți are o nevoie crescută de armonie între corp și trăirile emoționale. Datorită tratamentelor specifice se confruntă cu efecte secundare somatice și psihice. Practica yoga poate regla simptomele fizice și să le elibereze pe cele psihice. Reduce anxietatea și depresia, reduce efectele secundare ale tratamentelor, crește mobilitatea scheletului osos, crește imunitatea organismului, toate acestea favorizând o evoluție pozitivă a bolii oncologice”, declară Ramona Schenker, managerul Centrului de Oncologie „Sf. Nectarie” din Craiova

Centrul Oncologie „Sfântul Nectarie” din Craiova are un contract cu Casa de Asigurări și acest lucru permite ca pacienții să nu plătească tratamentul și investigațiile. Astfel, oamenii confirmați cu acest diagnostic pot să beneficieze gratuit de terapia prin yoga.

Foto

ziarulsanatatea.ro

Cine este Prof. Dr. Ioan Cristian Stoica, managerul de la „Foișor”, care s-a opus evacuării. E o somitate în medicină

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp