Semne ale cancerului pe care trebuie să le iei în considerare. Medicii susțin că anumite simptome pot caracteriza cancerul

Semne ale cancerului pe care trebuie să le iei în considerare. Medicii susțin că anumite simptome pot caracteriza cancerul
Medicii au stabilit câteva semne care pot caracteriza cancerul, una din cele mai crunte boli care există în prezent.

Semne ale cancerului. Cancerul anual răpește multe vieții. Medicii încă studiază această boală și încearcă să răspundă la cele mai frecvente întrebări. După mai multe cercetării s-a descoperit care sunt cele mai răspândite simptome care pot arăta că ai cancer.

Doctorii mai adaugă că unele simptome pot fi confundate cu alte probleme de sănătate. Și recomandă pacienților să fie mai atenți cu semnele pe care le arată corpul nostru atunci când se îmbolnăvesc. Iar stilul sănătos de viață și vizita regulată la medic pot preveni o mulțime de boli, inclusiv și cancerul, potrivit doctorulzilei.ro.

Slăbești foarte rapid și fără nici un motiv

Unul din principalele semne ale cancerului este pierderea în greutate. Dacă observi că ai slăbit cu 4-5 kilograme fără a ține o dietă și fără a avea o explicație la acest lucru, este mai bine să vizitezi medicul. Pierderea greutății este o reacție a organismului atunci când încercă să lupte cu boală, conform Societății Americane de Cancer.

Febra

Un alt simptom pe care nu trebuie să-l ignori este febra, care este un răspuns normal al organismului atunci când se confruntă cu o boală. Medicii spun că febra este un semn al cancerului de sânge, spre exemplu limfom sau leucemia. Specialiștii mai repetă că nu întotdeauna febra înseamnă că ai cancer, dar asta este un semn că trebuie să vizitezi medicul pentru a exclude această posibilitate.

Răni care nu se vindecă

Un semn pe care organismul nostru încearcă să-l arate este o rană care nu se vindecă de foarte mult timp. Aceste leziuni apar pe suprafața pielii și se tratează foarte greu. Medicii spun că în special ulceraţii ale buzelor, limbii sau chiar în interiorul gurii pot fi un indiciu al cancerului. Aceste răni pot fi foarte grave, în special dacă omul consumă alcool sau fumează.

Foto

digi24.o

Rețete de sezon cu spanac și ștevie, de la chef Joseph Hadad