Simona Ionescu / Redactor Șef

Pietrele la rinichi. Tratamente naturiste

Pietrele la rinichi. Tratamente naturiste
Pietrele la rinichi pot provoca dureri  cumplite. De ce unii fac pietre la rinichi și ce tratamente naturiste pot fi folosite.

Pietrele la rinichi nu poate provoca simptome până când nu se mișcă în rinichi sau nu trece în ureter. Atunci apar dureri cumplite în lateral, în spate, sub coaste. Ce tratamente naturiste putem folosi, până va trebui să mergem la medic.

Pietrele la rinichi. Simptome

Pietrele la rinichi (litiază renală, nefrolitiază) sunt depuneri dure din minerale și săruri care se formează în rinichi.

Pietrele la rinichi au multe cauze și pot afecta orice parte a tractului urinar, de la rinichi la vezica urinară.

Deseori, pietrele se formează atunci când urina devine concentrată, permițând mineralelor să  se cristalizeze.

Pietrele la rinichi nu provoacă daune permanente decât dacă sunt depistate în timp util.

O piatră la rinichi nu poate provoca simptome până când nu se mișcă în rinichi sau nu trece în ureter. În acel moment, puteți prezenta aceste semne și simptome:

  • Durere severă în lateral și spate, sub coaste.
  • Durerea cauzată de o piatră de rinichi se poate schimba – de exemplu, deplasarea într-o locație diferită sau creșterea în intensitate – pe măsură ce piatra se mișcă prin tractul urinar.
  • Urinarea unor cantități mici.
  • Febră și frisoane dacă este prezentă o infecție.
  • Nevoia de a urina mai des decât ar fi normal.
  • Greață și vărsături.
  • Urina roz, roșie sau brună.
  • Durerea care vine în valuri și fluctuează în intensitate.
  • Durerea la urinare.
  • Durerea care radiază până la nivelul abdomenului inferior și al vintrei.

Pietre la rinichi. Remedii naturiste

Consumul de lichide este o parte vitală a tratamentului împotriva pietrelor la rinichi și a o metodă de a preveni formarea de pietre noi.

Lichidul elimină toxinele și ajută la mutarea pietrelor și a nisipului prin tractul urinar.

Deși consumul de apă poate fi suficient în majoritatea cazurilor adăugarea anumitor ingrediente poate fi benefică.

Beți un pahar de apă imediat după ce ați consumat orice remediu aromat. Acest lucru vă poate ajuta să mutați ingredientele prin organism.

Discutați cu medicul înainte de a începe să utilizați oricare dintre remediile de mai jos.

Beți apă. Când încercați să scapați de pietrele de la rinichi, ridicarea aportului de apă poate ajuta la accelerarea procesului. Consumați aproximativ 12 pahare de apă pe zi.

Odată ce piatra trece, ar trebui să beți în continuare 8 – 12 pahare de apă în fiecare zi.

Suc de lămâie. Puteți adăuga lămâi proaspăt stoarse în apă, cât de des doriți. Lămâile conțin citrat, o sare a acidului citric ce împiedică formarea pietrelor de calciu.

Citratul poate, de asemenea, să descompună pietre mici, permițându-le să treacă mai ușor.

Sucul de busuioc. Aroma de lămâie a busuiocului lămâios este dată de faptul ca aceste două soiuri au un conținut mai mare de citral. Ajută la descompunerea pietrelor la rinichi și la reducerea durerii.

Folosiți frunze de busuioc proaspete sau uscate pentru a face un ceai și beți mai multe cești pe zi.

Oțetul de cidru de mere. Conține acid acetic care ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. În plus față de spălarea rinichilor, otetul de cidru de mere poate ajuta la ușurarea durerii cauzate de pietre.

Pentru a culege aceste beneficii, adăugați 2 linguri de oțet de cidru de mere în apă purificată. Beți acest amestec pe parcursul zilei. Nu trebuie să consumați mai mult de un pahar de 8 ml din acest amestec pe zi.

Sucul de rodie. A fost folosit de secole pentru a îmbunătăți funcția renală generală. Va ajuta la dispariția pietrelor de la rinichi și a altor toxine.

Conține antioxidanti, care ajută la menținerea sănătoasă a rinichilor și poate avea un rol în prevenirea dezvoltării pietrelor de rinichi.


Ce ”supără” rinichii! Evitați aceste alimente!

Ce beneficii au merele. Sunt sănătoase pentru rinichi și vezica biliară

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre