Simona Ionescu / Redactor Șef

Vinul medicament. E bun pentru ficat, rinichi și inimă

Vinul medicament. E bun pentru ficat, rinichi și inimă
Băut cu măsură,  clasicul vin din struguri are și efecte benefice asupra organismului sănătos. Există, însă, și un vin-medicament, pentru afecțiuni ale unor organe. Îl puteți prepara în casă.

Datorită conținutului ridicat de vitamine, în special vitamina C care este foarte importantă pentru păstrarea imunității, și minerale, vinul de măceșe este unul dintre marii „dușmani” ai răcelii, dar și un un bun diuretic, vaso-dilatator, antiviral, stimulant, revigorant, remineralizant şi un bun tonic-aperitiv. Așadar, această băutură poate fi consumată și de persoanele care au probleme renale, hepatice sau de circulație.

Vinul de măceșe poate fi considerat o băutură vitaminizantă, foarte sănătoasă pentru organism.

Specialiștii spun că vinul de măceșe poate fi un bun tratament pentru afecţiunile hepato-renale, pentru scăderea colesterolului, prevenirea bolilor de inimă, afecţiuni ale pielii, herpes, impotenţă, frigiditate, creşterea poftei de mâncare, în perioadele de convalescenţă, informează evz.ro.

Cum se prepară vinul de măceşe? Rețeta este simplă, dar băutura are un gust complex.

Ingrediente:

– 1,5 kg măceşe zdrobite

– 2 kg zahăr

– 10 litri de apă

– 50 grame drojdie de bere

– 1 lămâie

Pentru început, măceşele se spală bine şi se curăţă de codiţe. Peste măceșe se adaugă apoi drojdia care se dizolvă împreună cu zahărul în apă puţin călduţă (luată din cantitatea de 10 litri) în aşa fel încât să iasă un sirop.

Într-un vas de sticlă se pune amestecul de zahăr şi drojdie, restul de apă, se adaugă măceşele care au fost zdrobite anterior şi lămâia tăiată felii subţiri.

Acest amestec se lasă la fermentat timp de 3 săptămâni. Atenție, pentru ca amestecul să nu se strice, trebuie ca în fiecare zi să se amestece conţinutul, prin rotirea damigenei.

Cele mai eficiente laxative naturale. Lista completă

Damigeana nu se astupă cu dopul ci, deasupra se pune un tifon care se leagă de gura damigenei cu un elastic sau o aţă.

După expirarea celor 3 săptămâni, în ultima zi damigeana nu se mai agită, iar cu un furtun se trage uşor lichidul în altă damigeană, punându-se la gura acesteia un tifon în straturi, la mijloc cu vată, pentru a filtra impurităţile. Vinul astfel preparat și pus într-o  damigeană curată, se astupă cu un dop de plută şi mai este lăsat câteva zile într-un loc răcoros. Apoi se toarnă în recipiente de sticlă, nu plastic, astupate cu dopuri noi de plută. Vinul de măceşe se păstrează la rece.

Evz.ro mai oferă și o altă rețetă a vinului de măceșe, preparat de data aceasta fără zahăr. Citiți aici.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre