Știați? Berea este un remediu pentru reumatism și pentru memorie

Știați? Berea este un remediu pentru reumatism și pentru memorie
Berea rece este o băutură foarte căutată, mai ales vara. Însă, specialiștii spun că poate ajuta în o mulțime de afecțiuni. Este remediu pentru reumatism și benefică pentru piele, oase și inimă.

Berea e bună la masă cu prietenii, dar și ajută la tratarea unor boli. Berea este și un remediu pentru reumatism și pentru ganglionii varicoși. Important este să nu exagerezi cu numărul de halbe.

Berea este un remediu pentru sănătate

Berea are 3 ingrediente principale: apă, malț și hamei, iar apa este elementul esențial. Berea are puține calorii și ajută la suplinirea unui părți importante din doza zilnică de potasiu și fosfor.

Mai ales berea fără alcool are un conținut important de vitamina B, de aceea este recomandată sportivilor, gravidelor sau persoanelor care nu pot consuma alcool.

Malțul este un produs obținut din boabe de cereale, cu precădere din cele de orz, încolțite, uscate și măcinate. El este bogat în carbohidrați, minerale, acizi grași și vitamine.

Hameiul este o plantă care face ca berea să aibă acel gust amărui, unic. Stimulează pofta de mâncare, calmează dureri de tipul celor menstruale și ajuntă în circulația sângelui.

Benefică pentru piele

Studiile au confirmat efectele pozitive pe care le are berea asupra memoriei. Cei care consumă în cantități moderate bere au șanse mai mici să sufere de o formă de demență sau să dezvolte Alzheimer.

Ajută memoria și oasele

Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Pennsylvania, realizat pe 80.000 adulți, a confirmat faptul că berea scade riscul de infarct.

Berea are un conținut ridicat de siliciu, despre care se știe că mărește densitatea la nivel osos. Oamenii de știință au descoperit că unul – două pahare de bere consumate pe zi scad considerabil riscul fracturilor.

Specialiștii susțin că berea conține anumite vitamine care favorizează regenerarea pielii, dar o fac și mai catifelată.

Berea. Un remediu pentru reumatism

Pentru reumatism se folosește o infuzie de salcâm alb în bere

Ingrediente: 250 ml bere, 2 linguriţe flori de sal­câm alb.

Înmuiaţi bine florile de salcâm în puţină apă. Fierbeţi bine berea şi turnaţi-o peste flori. Lăsaţi infuzia la macerat maximum o săptămână, într-un loc răcoros.

Frecţionaţi, seara, locurile bolnave. Repetaţi procedura timp de 20 de zile. Acest remediu dezumflă ganglionii varicoşi.

În artrită reumatoidă, se fac împachetări cu bere, piper şi spirt camforat.

Ingrediente: 100 ml bere, 250 g miere, 100 ml spirt camforat, 5-6 ardei roşii iuţi.

Amestecaţi toate componen­tele (mărunţiţi ardeiul în prealabil). Puneţi-le într-o sticlă închisă la culoare, închideţi-o cu dop şi lăsaţi-o o săptămână într-un loc întunecos.

Înmuiaţi o bucată de pânză de in cu acest amestec, astfel ca pânza să fie bine umezită. Aplicaţi-o pe locul bolnav, acoperiţi cu polieti­lenă, pe urmă cu un strat de vată şi bandajaţi strâns.

Ţineţi 2-3 ore. Se recomandă să se repete zilnic proce­deul, timp de o lună.

În poliartrită, se folosește amestecul de bere cu miere de tei.

Ingrediente: 1/2 l bere, 100 g miere de tei.

Amestecaţi berea cu mierea. Puneţi-le pe baie de aburi şi lăsaţi până începe să fiarbă.

Luaţi câte o lingură, seara, timp de 2 luni.


Când nu e bine să mâncăm grepfruit. Pot să apară probleme de sănătate

Ceaiul de ceapă, bun pentru tuse și pentru imunitate