Nu este suficient să arunci o bucată de carne la cuptor pentru o friptură bună. Contează, în primul rând, carnea aleasă și ingredientele, spun bucătarii de top.

Friptură de porc cu bere. Rețeta

Friptura de porc  este un preparat pentru prânz sau cină. Puneția alături o salată proaspătă, cartofi gătiți cum vă place sau o garnitură de orez.

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 5 cepe
  • 1 cățel usturoi
  • 3 linguri miere
  • 50 g unt
  • 500 ml bere neagră
  • cimbru
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Se topeşte untul într-un vas şi se pun două cepe tăiate peştişori şi usturoiul.
  • Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 minute, până se reduce la jumătate.
  • Celelalte trei cepe se taie peştişori şi se pun în tava de copt.
  • Carnea se sărează şi se piperează şi se unge din abundenţă cu ulei.
  • Se aşează carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Se dă la cuptor pentru o oră.
  • Apoi, se adaugă sosul de bere şi ceapă şi se lasă din nou la cuptor până ce şi ceapa şi carnea se rumenesc frumos.
  • După coacere, se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată.

Cum se alege carnea pentru friptura la cuptor. Secretele bucătarilor

Friptură haiducească de porc. Rețetă delicioasă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp