Porcul este ”leguma” preferată a românilor, iar de sărbătoare Ghiță este vedeta. Carnea de porc este gătită în fel și chip, după gusturile românești. Vă sugerăm să încercați și o rețetă americană.
Mușchi de porc în stil american. Rețeta
Vă trebuie doi mușchiuleți de porc, pe care să puneți o mulțime de ingrediente care vor da arome și gusturi deosebite. Nu este greu de făcut.
Ingrediente
- 2 lingurițe de sare
- 2 linguri de usturoi tăiat mărunt
- 1 lingură de Tabasco (sos iute de ardei)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 lingurita de pudra de chili
- 2 muschiuleți de porc fasonați
- 1 linguriță de piper negru măcinat
- 1 linguriță de chimion
- 3 căni de zahăr brun.
Mod de preparare
- Amestecă mixul de condimente într-un castron mic, omogenizează și pune peste mușchiuleț.
- Așază mușchiulețul astfel pregatit intr-un vas Yena la cuptor la foc mediu (140°C) și rumenește-l intorcându-l odată la 4-5 minute, până își schimbă culoarea în brun.
- Între timp, amestecă zahărul brun cu usturoiul și tabasco într-un caston mic. Amestecul obținut se pune deasupra mușchiulețului, pe care-l dai din nou la cuptor, la 180°C, pentru alte 20 de minute.
- Oprește focul, acoperă mușchiulețul cu o folie de aluminiu și lasă-l în cuptor alte 10 minute.
- Se servește cald, cu garnitură de cartofi și salată de crudități.
Cât rezistă mâncarea în frigider dacă nu aveți curent. Sfaturi de la specialist
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook