Porcul este ”leguma” preferată a românilor, iar de sărbătoare Ghiță este vedeta. Carnea de porc este gătită în fel și chip, după gusturile românești. Vă sugerăm să încercați și o rețetă americană.
Mușchi de porc în stil american. Rețeta
Vă trebuie doi mușchiuleți de porc, pe care să puneți o mulțime de ingrediente care vor da arome și gusturi deosebite. Nu este greu de făcut.
Ingrediente
- 2 lingurițe de sare
- 2 linguri de usturoi tăiat mărunt
- 1 lingură de Tabasco (sos iute de ardei)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 lingurita de pudra de chili
- 2 muschiuleți de porc fasonați
- 1 linguriță de piper negru măcinat
- 1 linguriță de chimion
- 3 căni de zahăr brun.
Mod de preparare
- Amestecă mixul de condimente într-un castron mic, omogenizează și pune peste mușchiuleț.
- Așază mușchiulețul astfel pregatit intr-un vas Yena la cuptor la foc mediu (140°C) și rumenește-l intorcându-l odată la 4-5 minute, până își schimbă culoarea în brun.
- Între timp, amestecă zahărul brun cu usturoiul și tabasco într-un caston mic. Amestecul obținut se pune deasupra mușchiulețului, pe care-l dai din nou la cuptor, la 180°C, pentru alte 20 de minute.
- Oprește focul, acoperă mușchiulețul cu o folie de aluminiu și lasă-l în cuptor alte 10 minute.
- Se servește cald, cu garnitură de cartofi și salată de crudități.