Bill Gates este optimist și face un anunț planetar. Crede că pandemia se va sfârși curând

Bill Gates este optimist și face un anunț planetar. Crede că pandemia se va sfârși curând
Bill Gates anticipează sfârşitul pandemiei. Cea mai mare provocare va fi logistica de distribuire a vaccinurilor. Adică, să ajungă serurile pe toată planeta.

Decesele şi infecţiie cu COVID-19 ar putea scădea sub nivelul gripei sezoniere, anunță miliardarul Bill Gates. Însă, unii oameni de știință spun că, de regulă, o pandemie durează circa 5 ani, iar virusul care o provoacă rezistă cel puțin o generație (20 de ani).

Bill Gates este optimist. Crede că pandemia se va sfârși curând

Bill Gates este un miliardar implicat în problemele lumii. Este preocupat de schimbările climatice, de sărăcie, iar acum se preocupă de pandemie. El este convins că singura problemă este că vaccinurile nu ajung peste tot în lume.

Cu ajutorul imunităţii naturale şi cea dată de vaccin şi tratamentele orale, „rata mortalităţii şi rata infectării ar trebui să scadă masiv”, a spus miliardarul. Fondatorul Microsoft a participat la Bloomberg New Economy Forum din Singapore.

Problemele privind vaccinarea împotriva Covid-19 vor fi diferite anul viitor, a spus Gates. Asta dacă problemele de aprovizionare sunt rezolvate. „Vaccinurile sunt un lucru foarte bun. Constrângerile de aprovizionare vor fi în mare măsură rezolvate în prima parte a anului viitor. Prin urmare, vom fi limitaţi doar de logistică şi cerere”, a spus Bill Gates.

Miliardarul spune că nu este clar care va fi nivelul cererii, mai ales în locuri precum Africa subsahariană. El a spus că lumea ar trebui să depună eforturi pentru a eradica gripa, pentru a reduce ameninţările care pot duce la alte pandemii.

Era convins încă de la începutul anului

După ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul Moderna (în februarie 2021), fondatorul Microsoft, Bill Gates, a vorbit pentru ziarul spaniol „El Pais” despre pandemie.  Și despre când crede că va lua aceasta sfârșit, afirmând că până în anul 2022 în unele țări vor putea fi organizate evenimente majore. Totodată, filantropul a ținut să sublinieze inegalitățile existente între țările sărace și țările bogate în ceea ce primește vaccinarea.

„Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal, iar până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite ale Americii, vom putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, a declarat în februarie 2021 Bill Gates, pentru ziarul spaniol „El Pais”.