Brad Pitt și Angelina Jolie, acuzații grave. Actorul o acuză pe fosta soție că se răzbună „grav”

Brad Pitt și Angelina Jolie, acuzații grave. Actorul o acuză pe fosta soție că se răzbună „grav”
Brad Pitt a aflat dintr-un comunicat de presă că fosta sa soție, Angelina Jolie, a vândut jumătate din celebra lor podgorie franceză unui „oligarh rus” afiliat lui Putin. Acesta a dus cazul în instanță. Pitt s-a declarat șocat de cele întâmplate și are o explicație: Jolie  caută răzbunarea cea mai cruntă în contextul în care procesul lor pentru custodia copiilor continuă.

Fostul cuplu a avut un „angajament reciproc și obligatoriu” în legătură afacerea Chateau Miraval, un domeniu care depășește, ca valoare, 100 de milioane de dolari, și ambii au fost de acord să nu-și vândă niciodată partea fără permisiunea celuilalt. Dar înțelegerea era valabilă cât au fost căsătoriți. Între timp ei parcurg unul din cele mai lungi și costisitoare divorțuri. Separați de ani buni, se judecă încă pentru custodia copiilor și, după cum se vede, se șicanează serios.

Brad Pitt, în vârstă de 59 de ani, a descoperit că fosta lui soție și-a vândut „în secret” pachetul de 50% din proprietate, atunci când un comunicat de presă din 2021 a anunțat că are noi parteneri de afaceri, potrivit avocaților actorului. Cumpărătorul face  parte dintr-un conglomerat de firme care se ocupa cu producția de vodcă, grup „afiliat Rusiei”, condus de un oligarh miliardar care ar folosi legătura de la Hollywood pentru a-și spăla reputația.

Angelina Jolie și-a vândut pe ascuns partea din podgoria franceză unde s-a căsătorit cu Pitt

Pitt și Jolie, în vârstă de 47 de ani, s-au despărțit în 2016, dar încă nu și-au rezolvat afacerile financiare labirintice și aranjamentele de custodie. Cea mai recentă dispută are legătură cu Chateau Miraval, o proprietate de 35 de camere și o podgorie din Franța, achiziționată în comun pentru 60 de milioane de dolari în 2011 și care a fost decorul nunții lor, trei ani mai târziu.

Brad Pitt și Angelina Jolie s-au căsătorit în fața copiilor la Chateau Miraval

Într-o plângere revizuită depusă săptămâna aceasta în instanță, avocații lui Pitt arată că fosta lui soție și-a vândut partea din proprietatea franceză  lui Yuri Shefler. Anterior, într-o cerere convențională, Jolie l-a acuzat pe Pitt că a încercat să o forțeze să vândă companiei sale, Mondo Bongo, în „condiții nerezonabile” partea ei din proprietate, dar și că acesta a răspândit minciuni conform căreia cumpărătorul cu care a făcut tranzacția, Shefler, ar fi „un aliat al lui Vladimir Putin”.

De asemenea, ea a susținut că Pitt a ascuns bunuri și a risipit fondurile castelului pentru proiecte nejustificate, inclusiv o piscină și o scară ornamentată care a fost reconstruită de patru ori. Realitatea e că, până la despărțirea lor, investiția lui Pitt în domeniul francez o depășea pe cea a lui Jolie cu aproape 50 de milioane de dolari.

Despre partenerul rus se spune că e afiliat al lui Vladimir Putin

Dosarul susține că Jolie, „și-a recunoscut inițial” obligația față de Pitt și a recunoscut că avea două opțiuni – să vândă în comun sau să-i permită lui Pitt să cumpere partea ei. Ea a fost chiar de acord că împărțirea afacerii cu 68% la 38% în favoarea lui ar fi corectă, conform dosarului depus în instanță de fostul ei soț.

Oligarhul rus Yuri Shefler este acum partenerul nedorit de afaceri al lui Brad Pitt

„Dar în vara anului 2021, pe fondul unei dispute aprinse privind custodia copiilor, Jolie a pus capăt acestor discuții și a pretins în secret că va vinde un pachet de 50% din casa și afacerea de familie către Tenute del Mondo. După cum va fi demonstrat în cadrul procesului, acțiunile lui Jolie au fost ilegale, l-au afectat grav și intenționat pe Pitt și s-a îmbogățit pe nedrept”, se arată în documentul, depus la Curtea Superioară LA, arată Daily Mail.

Tenute del Mondo face parte din conglomeratul de băuturi spirtoase afiliat Rusiei, Stoli Group, care este deținut și controlat de miliardarul Yuri Shefler. Shefler, care a fost desemnat drept „oligarh în Federația Rusă” de către Departamentul de Trezorerie al SUA, a încercat anterior să cumpere Miraval, iar Pitt l-a refuzat.

Angelina Jolie s-a răzbunat pentru că Brad Pitt nu îi dă custodia copiilor

Plângerea revizuită a lui Pitt vine să-l acuze pe Shefler – care are calitatea de co-inculpat în dosar – că a destabilizat operațiunile cramei și a pus la cale o preluare ostilă. „Conglomeratul de băuturi spirtoase al lui Shefler, afiliat Rusiei, a făcut obiectul unor boicoturi repetate în legătură cu invazia Ucrainei de către Vladimir Putin și cu agenda legislativă homofobă.

Din podgoria franceză, Brad Pitt produce o linie de vinuri foarte apreciate, care poartă marca Chateau Miraval

În timp ce Shefler ar putea încerca să-și spele reputația forțând un parteneriat cu unul dintre cei mai cunoscuți și populari actori din lume, afilierea cu Shefler și Stoli pune în pericol reputația afacerii. Toate acestea sunt rezultatul direct al comportamentului secret, ilegal și delictuos al lui Stoli și Jolie și al altora care acționează cu ei”, au mai notat avocații lui Brad Pitt.

DailyMail.com a scris anterior că apropiații lui Pitt sunt furioși pe Jolie pentru că a folosit disputa Chateau Miraval pentru a repeta acuzații nedovedite că el a atacat-o și le-a terorizat copiii după ce au băut mult într-o călătorie cu avionul privat în 2016.

Angelina Jolie a băgat și FBI în schemă, însă agenții nu au confirmat faptele reclamate

Angelina Jolie susține că Pitt s-a înfuriat, apucând-o de cap, scuturând-o și împingând-o în peretele băii înainte de a lovi cu pumni în tavan de mai multe ori. Când unul dintre cei șase copii ai lor, cu vârste între opt și 15 ani, a venit în apărarea mamei lor, se presupune că Pitt s-ar fi aruncat asupra propriului său copil, determinând-o pe Jolie să-l apuce de la spate.

Ea susține în dosare că incidentul a lăsat-o „din ce în ce mai incomod de a continua să participe la o afacere legată de alcool, având în vedere impactul problemei recunoscute de Pitt a abuzului de alcool asupra familiei lor”.

Într-un alt dosar, Angelina jolie îl acuză pe Brad Pitt de comportament violent

Deși dosarul a ajuns în instanță, atât FBI, cât și, se pare, Departamentul pentru Copii și Familie din Los Angeles au refuzat să ia măsuri suplimentare împotriva lui în urma conflictului, din lipsă de probe. Dar asta nu a împiedicat-o pe Jolie să continue acuzațiile și, potrivit prietenilor lui Pitt, actrița „căută răzbunare” și a lansat o „campanie de dezinformare”.

Pitt și Jolie s-au cunoscut în 2005 pe platourile de filmare ale lui Mr. & Mrs. Smith, jucând un cuplu căsătorit plictisit care descoperă că ambii sunt asasini angajați de agenții concurente pentru a se ucide unul pe altul. Cei doi s-au căsătorit la Chateau Miraval în 2014 și au avut șase copii – trei biologici și trei adoptați.

Sursa foto: Instagram, Magnumdevin

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre