Brioșe delicioase cu miez de nucă

Brioșe delicioase cu miez de nucă
Atunci când, pe lângă ingredientele de bază ale unui preparat, mai pui și acel ingredient secret pe care mulți bucătari îl ignoră, reușita preparatului este sigură. A demonstrat-o o fetiță de doar 6 ani care s-a pregătit temeinic pentru show-ul Chefi la cuțite.

Fetița a spart gheața primei ediții din al 8-lea sezon al show-lui culinar cu o rețetă de Brioșe delicioase cu miez de nucă. Diana Ștefania Mocan, la doar șase ani, a demonstrat că și la o vârstă fragedă se poate găti, mai ales dacă ai de la cine învăța, cum a avut ea de la bunica sa, de la care a deprins pasiunea pentru bucătărie.

Rețeta de brioșe cu miez de nucă – Ingrediente

300 gr făină alba tip 000

2 gr praf de copt

200 gr zahăr

50 gr zahăr vanilinat

8 ouă

400 gr unt,

2 gr sare

400 gr nucă măcinată

270 gr dulceață de struguri

ornamente din zahăr și zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Se pornește cuptorul la 180 de grade. Într-o formă de brioșe se așază hârtiuțe specific acestora și se ung cu unt. Pentru a pregăti aluatul de brioșe cu miez de nucă se începe prin a topi untul și a-l lăsa la temperat. Se separa albușurile de gălbenușuri. Se presară sare peste albușuri și se mixează până devin spumoase și cristaline.

Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu zahărul vanilinat, până se formează o compoziție spumoasă. Se adaugă untul topit și temperat, apoi se încorporează făina cernută împreună cu praful de copt. La final, se încorporează nuca măcinată.

Se umplu formele de brioșe cu această compoziție, doar pentru ¾ din capacitatea lor și se adaugă în ele câteva boabe de struguri din compot, dar și ingredientul secret: dragostea pentru gătit. Se coc la 180 de grade, pentru 20 de minute. Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr și diverse ornamente și se servesc cu mare poftă, alături de cei dragi.

Sursa: Chefi la cuțite