Britanicii sapă adânc pentru cartea ducesei. O acuză pe Meghan Markle de plagiat

Britanicii sapă adânc pentru cartea ducesei. O acuză pe Meghan Markle de plagiat
O nouă teorie a britanicilor a ieșit la iveală, în legătură cu ducesa de Sussex. Meghan Markle este acuzată de plagiat.

Pe lângă diversele critici care i se aduc în legătură cu apariția la Oprah, dar și cu mutarea prințului Harry în California, Meghan Markle este acum acuzată și de plagiat. Ducesa de Sussex a anunțat ieri că va publica în iunie o carte pentru copii intitulată „The Bench”, despre relaţia dintre un tată şi fiul său, a anunţat marţi editura Random House. Cartea este cea mai recentă „aventură” a lui Meghan şi a soţului ei, prinţul Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, de când cei doi au renunţat la îndatoririle regale şi s-a mutat la Los Angeles anul trecut împreună cu fiul lor Archie.

„The Bench”, inspirată de soţul şi fiul ei şi ilustrată de artistul Christian Robinson, va fi publicată pe 8 iunie şi va fi însoţită de o versiune audio, cu Meghan naratorul poveştii, a precizat editura. „The Bench a început ca o poezie pe care am scris-o pentru soţul meu de Ziua Tatălui, la o lună după naşterea lui Archie. Poezia a devenit această poveste”, a explicat ducesa de Sussex într-un comunicat.

Meghan Markle, acuzată că a plagiat „The Bench” 

La doar o zi de la anunțul lansării din iunie a cărții pentru copii, The Sun iese la atac și lansează acuzații de plagiat. Mai exact, cotidianul spune că  „The Bench” este de fapt o replică a altei cărți pentru copii, „The Boy on The Bench”, scrisă de o autoare britanică pe nume Corrinne Averiss. Acuzațiile au apărut prima oară pe platforma Twitter și au fost preluate de către cotidianul englez. 

Internauții spun că publicația inițială înfățișează pe copertă tot o bancă, pe care stau un băiețel și tatăl său. De asemenea, un alt argument este acela că ambele coperte au un un copac desenat și o pasăre. Coperta, însă, nu e făcută de Maghan ci de un artist plastic. Ceea ce ar putea demonta teoria britanicilor este, în fapt, conținutul cărții. 

Banca „buclucașă” 

În timp ce ambele coperte au, într-adevăr, o bancă desenată pe ele, cuprinsul ar putea fi diferit. Cartea lui Averiss vorbește despre un băiețel pe nume Tom, care nu-și găsește locul în parcul de joacă pentru copii. Cartea ducesei de Sussex este, conform anunțului ei oficial, un poem pe care i l-a scris ea prințului Harry. Deși lansarea va avea loc abia în iunie, putem specula că acuzațiile de plagiat au toate șansele să fie simple exagerări. 

Și în timp ce cu siguranță pot exista asemănări, căci băncile din parcuri au aspecte universal cunoscute și acceptate, acest lucru nu înseamnă neapărat că lucrarea este una copiată de către ducesă. Timpul și lansarea vor spune, cel mai probabil, care este adevărul în această poveste. 

Foto: The Sun, Facebook

Bruce Willis se pregătește să fie socru mic. Cum arată inelul de logodnă primit de fiica sa

Recomandarile noastre