Bucurie imensă pentru iubitorii de muzică. O nouă ediție a Festivalului concurs național „Trofeul tinereții”

Bucurie imensă pentru iubitorii de muzică. O nouă ediție a Festivalului concurs național „Trofeul tinereții”
Consiliul Județean Ialomița, Primăria si Consiliul Local Amara, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și Centrul Cultural „Ionel Perlea” Ialomița le face o surpriză iubitorilor de muzică. Începe a 55-a ediție a Festivalului concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești, „Trofeul tinereții”.

Cei care iubesc muzica ușoară sunt așteptați în Amara, la Grădina de vară, pentru a participa la cea de-a 55-a ediție a Festivalului concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești „Trofeul tinereții”. Evenimentul va avea loc între 19-20 august 2023.

Super premiu pentru câștigător!

Anul acesta festivalul trece printr-o transformare radicală pentru generația actuală, păstrând însă valorile cultivate de prestigiosul festival. Organizatorii s-au gândit și la noul slogan „creator de artiști”, care reflectă misiunea evenimentului de a descoperi și promova noi talente în muzică. Anul acesta, cel care va câștiga marele trofeu va primi și un premiu pe măsură.

E vorba de două producții muzicale proprii, două videoclipuri pentru piesele produse, training, management artist, pachet de branding guidelines artist, strategie de campanie artist. Dar și identitate artist, toate materialele de promovare și branding (online și offline) necesare unui artist.

Precum și un concert extraordinar în cadrul evenimentului Amara 2024 și 10.000 lei. Premiul I constă în 5000 de lei, cei care vor lua premiul II vor primi 4000 de lei. 1500 de lei este atât mențiunea cât și premiul de popularitate.

Finaliștii vor trebui să cânte o melodie din repertoriul internațional

În premieră, fiecare finalist va interpreta o melodie din repertoriul internațional. Această decizie a fost luată de organizatori pentru a oferi finaliștilor posibilitatea de a demonstra cât de talentați sunt și va aduce, astfel, un plus de diversitate și originalitate în competiție.

Festival de muzică ușoară Amara, 19-20 august 2023

Din juriu vor face parte Anna Ungureanu, președinte, dirijor al Corului Național de Camera Madrigal “Marin Constantin” și Director Artistic Cantus Mundi, alături de Daniel Trifu, director Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și Artist interpret la Târgoveții de Odinioară, Laura Petrescu, artist interpret, prezentator TV și fotomodel.

De asemenea, vor fi prezenți artistul, compozitorul și producătorul muzical Silviu Păduraru, Nicoleta Popa, director Național FM, Favorit TV și Național TV,  Virgil Dulceanu, compozitor muzical și Profesor de pian, Zoli Toth, artist, profesor percuție și realizator TV&Radio. Precum și Ovidiu Stănescu, songwriter, remixer, producator Kiss FM, alături de Mihai Mindirigiu, organizator și producător de festivaluri.

Vizitatorii se bucura de preparate culinare de excepție

Zilnic, între orele 10.00-22.00, vizitatorii se vor bucura de experiențe gastronomice de excepție, în zona de food & drinks & refreshments, dar și de concertele unor artiști consacrați precum Dj YAANG și LORA (19 august), DEEPSIDE DEEJAYS, DEEPCENTRAL și THE MOTANS(20 august), prezentate de ALEXANDRA UNGUREANU.

“Suntem mândri să anunțăm că suntem singurul festival-concurs din țară care oferă câștigătorului oportunitatea extraordinară de a obține timp de un an de zile sprijin profesionist pentru a-și dezvolta cariera muzicală sub îndrumarea unor experți recunoscuți în industrie. Festivalul are la bază ideea de spaţiu cultural deschis şi de diversitate, fiind construit în jurul dialogului multicultural.

Concurenţii vor fi antrenaţi într-o competiţie care le stimulează creativitatea, iar accentul va fi pus pe colaborare, comunicare, echipă, întâlnire, schimb de experienţă şi de idei, cultură urbană, divertisment şi diversitate”, a declarat Alin Potinche, Directorul Festivalului Trofeul Tinereții Amara.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre