Burrito mexican. Rețeta lui Angie Cobuț

Burrito mexican. Rețeta lui Angie Cobuț
Burrito mexican poate fi o alegere îndrăzneață, însă cu siguranță este extrem de delicios. Iată cum prepară Angi Cobuț de la ”Cu capu-n zori” burrito mexican.

Burrito-ul este ruda îndepărtată din Mexic a mult mai cunoscutei pe la noi shaorma. Diferența constă în faptul că legumele din shaorma sunt majoritar crude, pe când cele din burrito sunt semi-preparate înainte. Numele produsului este, de fapt, porecla creatorului său. Acesta era un bucătar talentat dar cam greu de cap, motiv pentru care i s-a spus Burrito ( n. r. măgăruș în spaniolă). Ca și shaorma, burrito mexican a cunoscut diverse variații, odată cu trecerea timpului. Burrito mexican poate fi o alegere îndrăzneață, însă cu siguranță este extrem de delicios. Iată cum prepară Angi Cobuț de la ”Cu capu-n zori” burrito mexican.

Ingrediente Burrito mexican: 

Piept de pui

Ardei gras

Ardei picant

Ceapă

Usturoi

Cartofi 

Salată

Iaurt grecesc 

Pătrunjel

Lămâie 

Ulei de măsline 

Lipie 

Sare, piper

Mod de preparare: 

Într-o oală cu apă și o lingură de sare punem pieptul de pui la fiert, apoi fărâmițăm.

Într-o tigaie cu ulei de măsline punem cartofii curățați și tăiați mărunt și îi prăjim, când sunt aproape gata ii acoperim cu un capac pentru a se înmuia.

Ceapa se taie în julien și se călește, iar mai apoi adăugăm usturoiul și ardeiul gras tot în julien tăiate. Când acestea sunt prăjite acoperim și lăsăm la foc mic să se înmoaie. Adăugăm sare și piper, apoi punem cartofii și carnea de pui fărâmițată.

Mod de preparare sos pentru burritos 

Într-un bol amestecăm iaurt grecesc, sucul de la o jumătate de lămâie, ulei de măsline, sare și pătrunjel.

Montaj 

Întindem o lipie, la bază punem sosul, iar mai apoi cu ajutorul unei linguri o umplem cu compoziția din tigaie. Adăugăm salata verde tăiată mărunt și înfășurăm lipia.

Poftă bună! 

Foto: Instagram

Clătite dietetice fără zahăr. Rețetă de la Andreea Marin