Când începe și ce aduce Anul nou chinezesc, Bivolul de Metal

Când începe și ce aduce Anul nou chinezesc, Bivolul de Metal
Peste tot poți citi că anul Bivolului de Metal începe în 12 februarie 2021. Dar în realitate anul Bivolului începe în data de 3 februarie 2021, ora 23,08 (și se termină în 4 februarie 2022, ora 04,58).  De unde provine această neconcordanță?  

Sorin Moraru, practician Feng Shui, explică pentru Rețete și vedete când începe și ce aduce Anul nou chinezesc, Bivolul de Metal. Greșeala frecventă pe care o fac persoanele care nu cunosc în profunzime știința astrologiei chinezești este aceea că nu fac diferența între calendarul solar și calendarul lunar și confundă anul nou chinezesc cu începutul anului Bivolului – în cazul de față.

„În adevărata astrologie chineză se utilizează calendarul solar, care a fost inventat de Împăratul Galben și care se folosește din epoca dinastiei Hsia, mai exact din anul 2637 î.CH. (primul an folosit în calendarul chinezesc). Acest calendar solar înregistrează transformările din natură care apar ca urmare a rotației  Pământului în jurul Soarelui într-un an de zile.

Fiind un calendar care ține cont de Soare -sursa vieții pe Pământ, de ciclurile vieții, de ritmul de creștere al plantelor și de activitățile agricole, este logic ca el să considere că începutul unui nou ciclu de viață este primăvara.

Prin urmare, spre deosebire de calendarul occidental, în care anul începe în mijlocul iernii, la chinezi anul nou începe odată cu venirea primăverii (în 4 februarie, la jumătatea perioadei dintre Solstițiul de iarnă și Echinoxul de primăvară)”, arată practicianul Feng Shui Sorin Moraru.

Când începe și ce aduce Anul nou chinezesc, Bivolul de Metal

Anul 2021 al Bivolului de Metal vine să se ocupe de haosul lăsat în urmă de Șobolan. Lumea nu va mai fi la fel. Și nu are rost să ne așteptăm la altceva. Bivolul va urma calea marcată de Șobolan. Va trebui fie să ne împăcăm cu schimbările impuse, fie să rămânem blocați în timp, singuri cu amintirile noastre.

„Ce se poate spune cu siguranță este că anul guvernat de Bivol va fi mai liniștit decât cel precedent. În ciuda aspectului brutal al Bivolului, spre deosebire de anul Șobolanului încărcat cu energie Yang, anul 2021 este încărcat cu energie feminina Yin și reprezintă, prin urmare, o perioadă de renaștere și reînnoire.

În anul Bivolului să nu vă bazați pe noroc. Toate succesele pe care le veți obține vor fi numai pe merite. Bivolul cere consecvență și tenacitate în urmărirea obiectivelor”, mai arată sursa noastră. Concluzia: Pentru ca totul în 2021 să meargă mai bine, acceptați schimbările care s-au produs în viața voastră. Acest an aduce stabilitate, muncă multă și perseverență pentru cei care încearcă să facă facă o diferență.

Pentru succes, în acest an luați-o ușor, acordați atenție detaliilor, gândiți profund și nu va dați bătuți. În cee ace privește relațiile, e nevoie de un surplus de dragoste și grijă. Financiar, Anul Bivolului e un an de gestionat bani. „Acest an reprezintă momentul în care planificarea, pregătirea și munca susținută vor da roade.  Doar așa va fi  un an bun pentru a ne bucura de stabilitate”, mai spune practicianul Feng Shui Sorin Moraru.

Sursa foto: Instagram

Cum a apărut fiica Madonnei la plajă. Imagini de senzație cu ”Lola”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre