În 1939, o tânără pariziană care se temea de persecuția nazistă, a fugit în sudul Franței, lăsând în urmă un apartament fastuos în Paris la care nu se va mai întoarce niciodată. Șaptezeci de ani mai târziu, interiorul său plin de lucrări de artă și lucruri de epocă a fost în cele din urmă expus pentru prima dată.
Ultima deținătoare a casei abandonate a murit în anul 2011, la vârsta de 91 de ani, moment în care executorul noului proprietar a trimis o echipă să investigheze apartamentul. Au găsit o casă în stil parizian, minunat conservată, somptuoasă și plin de antichități frumoase și picturi în ulei.
Printre comorile neatinse de trecerea timpului, se pot observa în detaliu jucării de pluș deținute de către femeie, precum și o măsuță de toaletă unde aceasta se aranja, care conține și acum cosmeticele precum și parfumurile folosite de doamnă pe când aceasta era tânără.
Tablou în valoare de 2 milioane de euro, descoperit în apartament
Camera frumos tapetată în stilul anilor ’20-’30 conține, pe lângă lucrurile personale și o serie de tablouri care au aparținut misterioasei proprietare. O piesă s-a remarcat din restul relicvelor artistice și istorice, un portret făcut de faimosul pictor din secolul al XIX-lea, Giovanni Boldini, al muzei sale, Marthe de Florian. În tablou, această celebră actriță pariziană și doamnă de societate din “Belle Epoque” este ilustrată purtând o frumoasă și revelatoare rochie de muselină roz.
Pictura datează din 1888, când Marthe de Florian avea doar 24 de ani. Lucrarea în sine a fost evaluată la aproximativ 2,4 milioane de euro.
Într-o întorsătură interesantă, care se potrivește unei astfel de descoperiri, s-a dovedit că regretata proprietară a locului abandonat nu era alta decât nepoata lui Marthe de Florian. De asemenea, în apartament au fost descoperite și scrisori de dragoste dintre de Florian și Boldini. Casa nu poate fi vizitată în prezent de publicul doritor.
Distracția de altădată și o explicație pentru bătăile din stradă. Radiografia vremurilor fără Covid
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook