Captură impresionantă de Ecstasy. Dealerii fuseseră și la braconaj

Captură impresionantă de Ecstasy. Dealerii fuseseră și la braconaj
Trei dealeri de droguri au avut parte de ghinionul vieții lor, ieri. A fost de-a dreptul ”marți cu trei ceasuri rele” pentru ei. Au rămas fără ”marfă”, iar polițiștii le-au confiscat animalele din ogradă și carnea din congelator.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Dâmbovița i-au vizat pe trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 34 de ani, din județ, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic și trafic de droguri de mare risc.

În timpul perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 388 de comprimate Ecstasy, o armă de vânătoare deținută ilegal, 36 de kilograme de carne, două cuțite de vânătoare, un far cu acumulator, un porc mistreț, un fazan, trei căprioare și patru câini din rasa ogar. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.

Cei trei au fost reținuți, iar față de doi dintre aceștia a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, respectiv cea a arestării preventive pentru 30 de zile.

Potrivit informațiilor Rețete și Vedete, valoarea pe piață a celor 388 de pastile de Ecstasy ar fi ajuns la peste 19.000 de lei. Numele științific al Ecstasy este MDMA (metilen-dioxid-metilamfetamină). Este un drog psihoactiv sintetic, cu proprietati asemanatoare amfetaminelor stimulante. De aceea e preferat de tineri, mai ales când ies în cluburi sau când merge la festivaluri ori concerte. Potrivit ultimelor raportări internaționale, în prezent, drogul e consumat și de persoane mai în vârstă.

MDMA acționează prin creșterea activității a trei neurotransmiători: serotonina, dopamina, norepinefrina. Ca atare, comportamentul emoțional și social euforic rezultat în urma administrării drogului este cauzat de eliberarea unor mari cantități de serotonină în creier.

Serotonina stimulează eliberarea hormonilor oxitocină și vasopresină, responsabili cu empatia emoțională, încrederea, sentimentele de iubire și libidoul. Odată trecut efectul drogului, consumatorul devine irascibil și deprimat, ca urmare a faptului că nivelul dopaminei scade brusc.